avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA, inventariere licenta program informatic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA, inventariere licenta program informatic

Buna ziua! Ca PFA, am cateva intrebari practice despre inventarierea unei licente de folosire a unui program informatic. Conform celor citite, inteleg ca aceasta va constitui o imobilizare necorporala si va fi tratata ca mijloc fix. In acest sens, trebuie intocmita o fisa a mijlocului fix, iar in completarea acesteia nu imi este clar ce se completeaza la campurile:
1.Nr de inventar - se aloca numere de inventar corelate cu toate obiectele din patrimoniul PFA, adica se tine cont si de obiectele de inventar sau mijloacele fixe au numerotarea lor, complet diferita?
2.Grupa
3.Codul de clasificare
Totodata, datorita amortizarii (pe 3 ani), nu imi este clar cum se completeaza in lista de inventariere valoarea contabila, valoarea de inventar si deprecierea si codul motivului deprecierii.
As banui ca valoarea contabila este valoarea de achizitie, cea de inventar este pretul de achizitie minus depreciere (suma amortizata pana in momentul inventarierii, conform schemei de amortizare liniara pe 3 ani), iar codul nu imi este cunoscut.
In cazul in care am intuit corect, la urmatoarea inventariere, valoarea contabila va figura ca fiind cea de inventar din momentul de fata, sau e considerata tot cea de achizitie?
Va multumesc in vederea lamuririi acestor aspecte!
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2022
gorangersgogo, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare computere amalianeag amalianeag Am cumparat subansamble second-hand pentru calculatoare, din care IT-ul o sa faca 2 computere. Cum sa fac, sa inregistrez piesele in ct de materiale, le scot ... (vezi toată discuția)
Amortizare program informatic modimpex modimpex buna ziua! am achizitionat un program pentru contabilitate in 09 2010, in valoare de 440 lei. in luna urmatoare am amortizat accelerat 681=280 440. in ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii snow_white snow_white Buna ziua, Am cateva intrebari la care v-as ruga mult sa-mi raspundeti. 1. Facturile si chitantele se fac in trei exemplare. Primul exemplar se da societatii ... (vezi toată discuția)