avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce declaratie trebuie sa completez anul acesta la ANAF ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce declaratie trebuie sa completez anul acesta la ANAF pentru vouchere pentru electrocasnice?

Buna ziua
Am beneficiat de doua vouchere pentru electrocasnice in anul 2021. Ce declaratie trebuie sa completez anul acesta la ANAF si care este termenul pana la care trebuie s-o fac. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: silvia159 , utilizator 08:11, 24 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt venituri neimpozabile cf Codului Fiscal.

"ART. 62 - Venituri neimpozabile

În înțelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
f) veniturile de orice fel, în bani sau în natură, primite la predarea deșeurilor din patrimoniul personal;
""

Avem si un raspuns de la Agentia de mediu :

" reprezentantii AFM (Administratia Fondului pentru Mediu :

Obiectul programului il reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu, acordata sub forma unui voucher,pentru inlocuirea echipamentelor electrice si electronice de uz casnic, uzate, cu unele mai performante din punct de vedere energetic.”
Astfel in cadrul Programului, beneficiarii persoane fizice a voucherelor au obligativitatea sa predea un EEE uzat echivalent in schimbul achizitionarii unui EEE nou ,respectiv veniturile obtinute(voucherele) se circumscriu prevederilorart. 62, lit. f) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal,cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit caruia nu sunt impozabile “veniturile de orice fel, in bani sau in natura, primite la predarea deseurilor din patrimoniul personal”.

Asadar, beneficiarii nu trebuie sa plateasca impozit de 10% pentru aceste vouchere prin completarea Declaratiei unice, asa cum se intampla in cazul voucherelor pentru biciclete.
"
Multumesc mult. N-am privit pana acum din aceasta perspectiva. N-am stiut, si, cum nimic nu primesti fara să platesti, eram in impas, nu stiam cum sa procedez. Multumesc din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit/declaratie unica IordacheClaudiaElena IordacheClaudiaElena Am predat o masina veche la Remat, prin programul rabla. Pe langa suma modica primita de la Remat pe fierul vechi, am primit o suma (in vouchere) de la buget ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica - vouchere bicicleta ameliee ameliee Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce randuri din declaratia unica se completeaza pentru declararea voucherului pentru bicicleta si daca se poate depune si ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din reciclare deseuri NOEMIERY NOEMIERY Va rog si eu frumos, sa imi raspundeti la intrebarea mea, referitor la impozitul de 16 % pe veniturile persoanelor fizice care furnizeaza deseuri reciclabile ... (vezi toată discuția)