avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... investitiile la bursa si cardurile de debit in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

investitiile la bursa si cardurile de debit in cazul unul partaj

Va rog ajutor raspuns pentru cum se procedeaza pentru contul de investitii la bursa si cardurile de debit in cazul unul partaj:
- investiile la bursa, efectuate in timpul casatoriei, sunt subiect de partaj? Daca da, in ce fel pot fi verificate si care e cota parte de care se poate beneficia?
- cardurile de debit si conturile bancare create in timpul casatoriei pot fi verificate pentru a vedea ce sume sunt disponibile? Sunt subiectul unui partaj?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
infoadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: infoadrian , utilizator 08:10, 23 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da ambele fac parte din patrimoniul comun ca active ( investitiile si conturile bancare),

Cardul e doar un mijloc de a avea acces la conturi.

Cota de contributie se prezuma 50/50. Sotul care pretinde cota majorata tb sa probeze aceste aspecte in instanta,
Mulțumesc!
1. Cum se poate verifica vă rog ce carduri are celălalt partener din cuplu, mai ales că nu se știe exact ce carduri sau conturi are la bănci?
2. Ce probe pot fi aduse vă rog în instanță pentru a demonstra cota majorată pentru investițiile la bursă?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Da ambele fac parte din patrimoniul comun ca active ( investitiile si conturile bancare),

Cardul e doar un mijloc de a avea acces la conturi.

Cota de contributie se prezuma 50/50. Sotul care pretinde cota majorata tb sa probeze aceste aspecte in instanta,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Iriskia Iriskia Buna ziua.Ce drepturi am daca vreau sa divortez avand in vedere ca am doi copii minori(16 respectiv 8 ani)si sunt PFA cu venituri care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, in cazul unui partaj, in conditiile in care sotul ... cristinaepa cristinaepa Buna dimineata, In cazul unui partaj, in conditiile in care sotul nu a avut nici un venit, ce procent rimteste din bunurile dobandite in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Divort. la partaj am dreptul la cota dintr-un imobil mostenit de celalalt sot? denis marian denis marian am fost casatorit 12 ani . apartamentul este mostenire de la uchiul ei . am vreun drept in afara de bunuri? avem un copil de 12ani va mutumesc. (vezi toată discuția)