avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general rectificativa 112 Buna ziua, Pot depune acum ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

rectificativa 112 Buna ziua, Pot depune acum rectificativa la ...

rectificativa 112

Buna ziua,

Pot depune acum rectificativa la 112 aferent lunii dec 2021?, nu mi-a calculat CASS la dividentele ridicate in 112...si impozitul aferent dividendelor ridicate este era scadent pe 25,01,2022..

multumesc
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:12, 23 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CASS nu se calculeaza prin D112 si nici impozitul . Impozitul pe dividende se declara de firma prin D100. Iar CASS se declara si se achita prin Declaratia unica depusa de persoana fizica doar daca suma dividendelor depaseste 12 salarii minime pe an.
Mulțumesc....impozitul l am declarat prin 100 in ianuarie pana pe 25...declarația unica până când este termenul de depunere...trebuie sa creez cont in SPV pe persoana fizica nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da incepand cu 01.03.2022 este obligatoriu SPV pt relatia cu ANAF . Termen declaratia unica 25.05.2022.
Mulțumesc...și cum creez un cont SPV pt o persoana fizica?....imi cere un număr document...de unde să îl iau?
Procedura de inregistrare in SPV a persoanelor fizice este detaliata aici :

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa am certificat de rezidenta fiscala din franta privind aplicarea conventiei de evitare a dublei impuneri? Contabil_in_Calarasi Contabil_in_Calarasi O persoana fizica cu cetatenie franceza (cu domiciliul in Franta) obtine un certificat de inregistrare (eliberat de MAI-Biroul Imigrari)care ii atesta dreptul ... (vezi toată discuția)
Distribuire si plata dividende. cateldestept cateldestept Distribuire si plata dividende: Pentru o societate cu asociat unic se hotaraste distribuirea sumei de 100.000 lei ce dividende, din profitul anului 2021. Ce ... (vezi toată discuția)
Plata obligatiilor prin spv/asigurare medicala 2021 Bogdan52 Bogdan52 Buna seara, Am doua intrebari legate de plata obligatiilor prin SPV: 1. E indicat ca impozitul pe venit/CAS/CASS sa fie platite separat (in trei ... (vezi toată discuția)