situatie : la trim III o firma a platit un impozit pe profit mai mare decit impozitul minim de plata pe an, la trim IV are pierdere, dar este obligat sa plateasca cota de forfetar. ce se intimpla cu suma platita in plus ptr anul urmator , ( la incheierea situatiilor financiare anuale , avind pierdere ) ?
o situatie asemanatoare si ptr o firma care nu a avut activitate dar a platit forfetarul, si ptr una care la sfirsitul anului a iesit cu pierdere si a paltit forfetarul. stie cineva ce s-ar putea intimpla cu plata in plus la impozit pe profit ? :((
O societate comerciala platitoare de impozit pe profit raporteaza cu declaratia 100 si plateste impozitul pe profit la nivelul trimestrului al-III-lea.
Regularizarea se poate face la plata impozitului pe profit aferent trim I al anului urmator, fara alte formalitati (se plateste mai putin cu suma achitata in plus in anul anterior).
impozitul pe profit platit in plus ramane pentru exercitiile financiare viitoare.adica daca o sa aveti de platit in 2010,nu mai platiti pana la concurenta sumei in plus.dar se poate si compensa dar cu o datorie tot la bugetul de stat de ex.impozit pe dividende,pe salarii. daca s-a platit impozit forfetar acesta nu se considera platit in plus chiar daca ai pierdere . vizavi de ceea ce a spus d-ul Iulian,situatia esta asa:
-daca societatea inchide exercitiul financiar pana la 25 febr.2010,depune atunci decl.101 cu impozitul pe profit pe care il si plateste si nu mai declara nimic in decl.100.
-daca inchide exerc.finan.pana la 25 aprilie,declara in decl.100 profitul de la tr.III pe cara il si plateste pe 25.01 face regularizare in decl.101.
Impozit forfetar
COCA2302
Buna ziua,am o situatie si nu stiu cum sa ies din ea in trim 1.2.3.am avut impozit pe profit in total declarat si platit de 36410 mai mare dacat forfetarul pe ... (vezi toată discuția)