avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O alta nedumerire!Dacă un vecin și-a făcut un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O alta nedumerire!Dacă un vecin și-a făcut un coteț de câini ...

O alta nedumerire!Dacă un vecin și-a făcut un coteț de câini pe o parte a terenului meu și refuza sa elibereze porțiunea de teren, spunând șmecherește că de un an de zile nu a avut sa o facă ce trebuie sa fac?Reclamații la poliția locala, inspectoratul de stat în construcții, protectia animalelor sau ma așteaptă doar judecată civilă că nici știu dacă e penală, terenul meu fiind deja intabulat.Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:49, 27 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, solutia este sa deschideti actiune in instanta civila.
Bine ,dar in că timp s-ar întâmpla să am succes cu procesul civil,o lună,doua,trei,șase luni și dacă câștig pot cere atât despăgubiri morale car și taxa avocatului și taxa de timbru?
acest răspuns util
Puteti cere cheltuieli de judecata - in astea sunt cuprinse taxa de timbru, onorariul de avocat si toate cele astfel de cheltuieli.
daune morale nu va vad indreptatit sa cereti, dar puteti cere despagubiri
Ce înseamnă despăgubiri,faptul că nu am putut să-l vand sau să-l folosesc dacă vreau sa fac ceva pe el și mă împiedic de suprafața ocupată?
acest răspuns util
exact. numai ca astea trebuie probate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire abuziva gard buradastoean buradastoean Buna ziua vecinii mei care au gradina alaturata cu a mea au constriut fara autorizatie un gard pe terenul meu netinand cont de expertiza topografica la o ... (vezi toată discuția)
Daune morale ytztm_32 ytztm_32 Buna ziua, In luna iulie a anului 2009 am avut un accident cu un individ care a intors pe linia continua si a mutat masina inainte ca politistii sa ajunga ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate jiulian jiulian Sunt in proces pentru rectificarea unui TP,pentru o eroare materiala ,a scris gresit o cifra.In momentul de fata sunt in stagiul cand s-a efectuat expertiza ... (vezi toată discuția)