avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru si acte vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru si acte vechi

salut! poate cineva sa ma lamureasca in problema asta?
am un teren pe care l-am mostenit. am certificat de mostenitor care atesta ca sunt proprietarul acestei suprafete de 800 mp. am incercat sa o inscriu in cartea funciasra, s-au facut masuratori cadastrale , dupa metodele noi, cu teodolitul electronic, si am constatat ca in realitate, acest teren masoara 866 mp. care este calea juridica prin acre eu pot sa imi inscriu acest teren in cartea funciara in suprafata reala, de 866 mp , rezultata din masuratori, si nu dupa cum rezulta din titlul de proprietate (certificat de mostenitor)???
Cel mai recent răspuns: mihamuresanvlad , utilizator 22:02, 5 Decembrie 2006
poti sa inatabulezi titlul asa, apoi sa soliciti prin instanta de judecata marirea suprafetei, prin actiune in rectificare de carte funciara
poti sa inatabulezi titlul asa, apoi sa soliciti prin instanta de judecata marirea suprafetei, prin actiune in rectificare de carte funciara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren cu suprafata mai mare cu peste 10% decat in acte dorelbaiu dorelbaiu Buna ziua, Eu si sotia avem un imobil, casa si teren, dobandit de la parinti prin contract de vanzare cumparare cu 20 de ani in urma (1993). Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare drept de proprietate teren dianazarnescu dianazarnescu Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren ... (vezi toată discuția)