avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bani de la pariuri sportive ne trecuti în declaratia ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bani de la pariuri sportive ne trecuti în declaratia de avere.

Ce se întâmplă dacă un lucrător din ministerul de interne câștiga mai multe sume de bani la pariuri sportive și nu le trece în declaratia de avere , sume de bani sub 1000 lei , i se poate face dosar de fals în declarații
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 14:01, 2 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam da
Ce fel de consecințe juridice produce, pentru ca dacă nu produce nu este fapta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul unei eventuale verificări a averii deținute de persoana respectivă, control realizat de Agenția Națională de Integritate (de obicei la plângerea cuiva sau dacă depune cu întârziere declarația de avere), această instituție poate sesiza Parchetul competent pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. Pe mai departe... depinde: dacă pericolul social al faptei este mic (gen nu a declarat o mie - două de lei), probabil se va încheia cu un NUP și stresul de rigoare... Dacă se ajunge la trimiterea în judecată, din nou nu cred că se va ajunge la condamnare, însă este posibil ca pe durata procesului penal persoana respectivă să fie suspendată din funcția pe care o ocupă...
Se mulțumește, agenția de pariuri are obligația de a da relații la ANI ,dacă aceasta instituție solicita, oare agenția de pariuri nu are obligația de a păstra confidențialitatea datelor persoanei care câștigă la pariuri , as înțelege dacă cere procuratura dar nu ANI?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există confidențialitate vizavi de ANI. Această entitate este împuternicită să facă orice verificări necesare pentru a stabili dacă cele înscrise în declarația de avere sunt reale sau nu. ANI are acces la orice instituție financiară din România ( bănci, fisc, etc), iar când se adresează unor terți pentru furnizarea de date aceștia sunt obligați să i le pună la dispoziție.

Alte discuții în legătură

Declarația de avere privind jocurile de noroc! Andrei1995pch Andrei1995pch Declarația de avere privind jocurile de noroc! Buna ziua, o persoana care a câștigat 70.000 de lei la pariuri sportive, are obligația de a trece suma ... (vezi toată discuția)
Declaratie de avere - jocuri de noroc alexandru08 alexandru08 Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca retragerile impozitate din agentiile locale (biletele castigatoare) de pariuri sportive trebuie declarate in declaratia de ... (vezi toată discuția)
Impozitare castiguri pariuri sportive Alexandru267 Alexandru267 Buna ziua! Sunt amator de pariuri sportive, iar recent am decis sa mi deschid un cont la o agentie online de pariuri sportive. Doresc sa va intreb cum se ... (vezi toată discuția)