avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice interdictie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

interdictie

buna ziua.
va rog frumos sa-mi explicati daca cumva exista o interdictie stabilita de lege pentru urmatoarea situatie
un ofertant sa particpa la lo licitatie - executie de lucrari - asociat impreuna cu proiectantul lucrarii - nu stiu daca am zis destul de clar, inainte a existat o licitatie de proiectare pentru lucrarea respectiva, si respectivul a participat si la executia de lucrari asociat cu altcineva,, si a si castigat licitatia cea a doua, nu numai pe prima

va rog din suflet sa-mi dat cu parerea!
Cel mai recent răspuns: donigao , utilizator 23:59, 21 Ianuarie 2010
Sincer...... nu prea am inteles! care-i primul? s-a mai tinut odata aceasta licitatie la care vreti sa mergeti?
Buna seara,

Si eu am avut acesta dilema mult timp, castigam proiectarea si venea intrebarea "pot participa si la executie?"
Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica proiectantului sa faca si executia, sunt proceduri unde se liciteaza impreuna "proiectare si executie....".
L a prima vedere poate parea anormal , insa proiectul tehnic este verificat (verificator, expert...) iar autoritatea contractanta poate angaja un diriginte de santier (daca se face vorbire de lucrari de constructii) ptr a-si proteja interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate-proiectant-diriginte-de-santier-din-aceeasi-firma cessyghe cessyghe Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea problema: Ca firma de proiectare drumuri am derulat anul trecut un contract de proiectare strazi; acest proiect intra ... (vezi toată discuția)
Asociere licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Daca o licitatie publica este castigata de catre o asociere formata din doi operatori economici, iar in cadrul asocierii participatia celor doi ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese sofiapopovic sofiapopovic buna ziua daca sotia este diriginte de santier la lucrarea unde sotul este sef de santier, reprezinta o situatie de conflict de interese. lucrarea este ... (vezi toată discuția)