avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cât timp voi avea permisul de conducere suspendat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cât timp voi avea permisul de conducere suspendat?

Bună!
Am nevoie să mă ajutați cu o informație.
În octombrie anul trecut, pe fondul neacordării de prioritate, am provocat un accident rutier din care a rezultat vătămarea corporală a două persoane. Niciuna dintre victime nu a necesitat îngrijiri medicale pe o perioadă mai lungă de 90 de zile.
În 25 februarie am primit o comunicare de la Parchet care mă informează de clasarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, însă nu scrie nimic despre suspendarea dreptului de a conduce.
Vreau să știu dacă voi avea permisul suspendat conform noilor prevederi din codul rutier, ori conform prevederilor de la data în care a avut loc accidentul.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2022
Anda S., utilizator
Cel mai recent răspuns: Anda S. , utilizator 22:25, 28 Februarie 2022
Conform prevederilor de la data în care a avut loc accidentul (exceptie facand legea contraventionala mai favorabila).
Mulțumesc pentru răspuns!
Am vorbit astăzi cu agentul care se ocupă de cazul meu și mi-a spus că orice oricărei hotărâri luate după 31 ianuarie i se aplică noua legislație iar acum nu știu ce să mai cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma cu două săptămâni am avut un accident ... MLR012 MLR012 Bună ziua! În urma cu două săptămâni am avut un accident rutier, am \"tăiat\" din neatenție față unui biciclist. Am întors mașina, dar nu m-am ... (vezi toată discuția)
Pentru cate zile se suspenda permisul pentru vatamare corporala din culpa? v_alin v_alin Am provocat recent un accident cu victima(o zi de spitalizare),neacordare de prioritate, politia mi-a suspendat permisul pentru 90 de zile. In procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Am primit de la parchet ordonanta...dar nu stiu ce trebuie sa ... fsiarazvan fsiarazvan [i]Am primit de la parchet rezolutia unui dosar rezultat dintr-un accident cu victima. Am sters numele si alte identificatoare si le-am lasat pe ale mele . ... (vezi toată discuția)