avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua ! Am achiziționat în urma cu un an și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua ! Am achiziționat în urma cu un an și jumătate ...

Bună ziua ! Am achiziționat în urma cu un an și jumătate o casa de la un dezvoltator , zilele trecute am fost anunțat de furnizorul de apa ca am o pierdere de apa în valoare de 8000 lei în ultimele 2 luni . S-a constatat ca țeavă era distrusa din cauza presiunii de apa , iar dezvoltatorul ma obliga sa plătesc acea suma de bani către furnizorul de apa spunandu-mi ca nu tine de el . Întrebarea mea este :
-acea țeavă ni tine de garanția casei de 2 ani pe care m-a dat-o furnizorul? Sau de garanția firmei care a executat lucrările?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:07, 28 Februarie 2022
Buna ziua,

In conditiile in care casa a fost predata la cheie este obligatia dezvoltatorului sa repare teava, aspect care poate fi imputat dezvoltatorului prin obtinerea unei hotarari judecatoresti in acest sens. Pe de alta parte, cu privire la plata pe care o aveti de facut, daca contractul cu furnizorul de apa este individual, trebuie sa achitati aceasta suma, urmand sa recuperati suma de bani de la dezvoltator in cadrul unui litigiu.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea

Pentr analiza si eventual raspuns la obiect era necesar sa furnizati date relevante
Concret unde se afla teava care face obiectul defectiunii?
Se afla in interiorul prprietatii dv sau in partea comuna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu apa la capatul de coloana EduardG EduardG Buna ziua, Recent am cumparat un apartament in zona Dr Taberei – Bucuresti, et 3/3, bloc vechi, fara subsol sau demisol. Odata ce m-am apucat de ... (vezi toată discuția)
Lucrare in cadrul asociatiei sau nu? vrnk vrnk Buna ziua, In asociatia de proprietari din care fac parte, avem urmatoarea situatie: Un tip destept a construit un bloc, teoretic in baza unei documentatii. ... (vezi toată discuția)
Inundație din țeava comună de apă care trece prin apartamentul nostru: este corect să mi se impute mie toată pierderea? hatyus hatyus Buna ziua, Am avut o defectiune la o teava de apa comuna care tranziteaza aparatamentul nostru. Noi nu folosim acea coloana de apa , intrucat avem trasa apa ... (vezi toată discuția)