avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratii fiscale administratia financiara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratii fiscale administratia financiara

Buna ziua,
am preluat de curand o asociatie de proprietari si am mare nevoie de cateva informatii :
Va rog sa ma indrumati in ceea ce priveste depunerea declaratiilor fiscale la administratia financiara de care apartine asociatia.

Ceea ce stiu pana acum este ca pana in data de 25 a fiecarei luni se depune si se plateste declaratia 100, pentru plata impozitelor corespunzatoare conventiilor civile.
Mentionez ca pana la jumatatea anului 2008 asociatia a avut un administrator cu carte de munca , cenzorul si femeia de serv. au conventie civila in continuare, aici nu s-a schimbat nimic.
Presupun ca la inceput de an (2010) sunt necesare anumite declaratii pentru anul expirat - 2009.

In acest moment nu mai exista contracte de munca, doar conventii civile.

Va rog sa acordati putin timp pentru a ma lamuri ce trebuie facut.

As aprecia daca se poate posta toate declaratiile si orice alte acte care trebuiesc depuse pe la admin. financiara si primarie pe un an in curs.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
La Pimarie Asociatia trebuie sa depuna doar semestrial Situatia Soldurilor.
Fiscal se depune doar Declaratia 100.
Declaratia 205 se completeaza si depunde doar de catre angajati, nu de angajatori!
" Nu ati reusit sa intelegeti ce aveti de facut?"
La administratia financiara am fost si nu m-a lamurit nimeni cu nimic fiindca nu aveau timp sa vorbeasca cu mine.Mi-au recomandat sa citesc legea...Ne cerem scuze daca va enervam cu nestiinta noastra . Dumneavoastra poate vi se pare ca este usor fiindca (poate) lucrati de mai mult timp in administratie dar noi ceilalti care suntem la inceput intelegem mai greu ce este de facut .Eu am citit mai toate topicurile pana m-au usturat ochii si nu ca nu am inteles dar fiecare spune altceva....
am inteles ca pe pana pe data de 25 ale fiecarei luni asociatia este obligata de plateasca impozitul oprit pe luna ce a trecut, depunand declaratia 100 pt conventii civile dar si declaratia 205, pana pe 30 iunie?
pentru contactele de munca se declara impozitul semestrial declaratia 100 si 102?
Formularul 210 fise fiscale se completeaza doar pentru angajatii cu carte de munca sau si pentru cei cu conventie?
daca cineva are timp sa scrie pentru o asociatie cu un contact de munca care sunt pasii ce trebuiesc urmati in plata darilor la stat, v-as multumi emorm.Adica am inteles cat de cat treaba cu impozitul dar CAS, CASS, si alte datorii la stat pana cand trebuiesc platite si unde. Cat la suta din salariu reprezinta aceste dari? Dar angajatorul? Care sunt datoriile lui?
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
andradaa, utilizator
Dupa cate vad ati dori sa faceti un curs de contabilitate, aici pe forum, ceea ce e putin cam greu...profesorii fiind cam multi si e greu se discerneti, dupa cum ati vazut care sunt acestia...deci, avem in fruntea sectiunii un topic cu Documentatie specifica asociatiilor de proprietari. Intre altele aveti si un ghid pentru obligatii fiscale facut pentru asociatiile de proprietari.
Va dau link-ul.....
[ link extern ]
Nu vreau sa fac un curs doar cautam niste sfaturi de la "profesionisti" , am citit acel ghid dar acolo nu este specificat despre celelalte dari catre stat...cas, cass, itm. Incerc sa nu bag in seama rautatile .... stiti vorba "nimeni nu s-a nascut invatat"!
pentru 2009 daca ati avut angajat cu carte de munca, trebuie depusa fisa fiscala la administratia financiara de care apartineti, si declaratia 205 pentru impozitele retinute din contracte de mandat, conventii civile
daca din 2010 veti avea angajati trebuie sa actualizati vectorul fiscal(decl 010) unde veti trece toate contributiile aferente salariilor si perioada declararii lor(lunar, trimestrial, semestrial)
depunerea declaratiilor la pensii, sanatate, somaj, itm (inclusiv statul de salarii) pana pe 25 ale lunii urmatoare perioadei pt care se fac platile salariului
depunere declaratie 100 si 102 in funtie de ce alegeti in vectorul fiscal
pt contractele de mandat depuneti decl 100 pana pe 25 ale lunii urmatoare perioadei pt care se fac platile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv adunarea generala a asociatilor ASOCIATIE PROPRIETARI ASOCIATIE PROPRIETARI Am nevoie urgenta de un model de proces verbal al adunarii generale a asociatilor unei asociatii de proprietari ce trebuie anexat la declaratia 010 in vederea ... (vezi toată discuția)
O ultima informatie despre obligatiile fiscale ale asociatilor de proprietari sommyint sommyint In documentarul de mai jos, Directia Generala a Finantelor Publice informeaza contribuabilii - asociatii de proprietari - cu privire la obligatiile fiscale ... (vezi toată discuția)
Pfa frizer picli2001 picli2001 Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu este frizer (mentionez ca este pensionat de limita de varsta), are un pfa si a auzit ca ... (vezi toată discuția)