avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Mă aflu în fața unei succesiuni mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Mă aflu în fața unei succesiuni mai complicate ...

Bună ziua!

Mă aflu în fața unei succesiuni mai complicate generată de neefectuarea la timp a unor succesiuni precedente. Situația se prezintă astfel:
1. Bunicii din partea tatălui au avut 6 copii(5 fete și un băiat adică tatăl meu, toți decedați). Despre moștenitorii a două dintre fetele bunicilor nu se cunoaște nimic(una din fete s-a mutat la Lupeni în anii ’60, iar nepotul celei de a doua este de negăsit...).
2. Masa succesorală constă într-un teren de 301 mp pe care se află trei case: casa veche a bunicilor, care nu este menționată în actul de vânzare-cumpărare din anii ’30 când bunicii au cumpărat terenul, și alte două case construite până în 2003(fără autorizație) pe locul unor case mai vechi construite tot de bunici.
3. Simplificând, la moștenire vor veni practic 3 părți pe care le denumesc simbolic A, B, C. Pe de o parte, moștenitorul A deține o situație materială bună și este neinteresat de moștenirea aceasta, dar, pe de altă parte, nici nu participă la succesiunea inițiată la notariat blocându-mă astfel pe mine(eu fiind moștenitorul C). În această situație, mă văd nevoit să apelez la soluția judecătorească. Tatăl meu a îngrijit singur întreaga proprietate din 1984 până în 2005 plătind și impozitul. Eu locuiesc în casa veche din 2003, iar după decesul tatălui(2011), îngrijesc o parte din proprietate și plătesc impozitul pe casă și 1/3 din teren.
În acest punct, mă aflu în fața unei dileme: să-mi iau partea cuvenită declanșând în instanță o acțiune de succesiune sau de uzucapiune?
Prin urmare, rog să primesc un răspuns de la persoane specializate privind soluția optimă de rezolvare a acestei situații.

Alte discuții în legătură

Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cum se obtine actul pe casa si pamant ? laurasilvia laurasilvia Buna ziua... Tatal meu sta in aceeasi curte cu bunica , dar in case diferite. Terenul acestei curti este mostenirea bunicii mele cu inca 4 frati lasata de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata busuioc_felicia@yahoo.com busuioc_felicia@yahoo.com Parintii mei detineau o casa construita impreuna in 2010 pe terenul pe care mama are certificat de mostenitor fiind singura la parinti si o casa an constructie ... (vezi toată discuția)