avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare/reducere capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare/reducere capital social

nu stiu care este interesul de a face asa ceva si nici logica acestei intrebari ....
de dimineata m-a intrebat cineva : " se poate in aceeasi adunare generala sa se hotarasca si majorarea capitalului social si reducerea capitalului social ? "
aveti raspuns la asa ceva ?

o fi vorba despre schimbarea destinatiei ... unor sume ?!!!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 12:55, 18 Ianuarie 2010
ENGFULL a scris:

nu stiu care este interesul de a face asa ceva si nici logica acestei intrebari ....
de dimineata m-a intrebat cineva : " se poate in aceeasi adunare generala sa se hotarasca si majorarea capitalului social si reducerea capitalului social ? "
aveti raspuns la asa ceva ?
o fi vorba despre schimbarea destinatiei ... unor sume ?!!!

Buna ziua,
Axioma:
In Romania nimic nu este imposibil
legalmgm, utilizator
Am reusit ceva ani in urma sa conving judecatorul delegat de la RC intr-o situatie similara dar speta era urmatoarea:
Se majora capitalul soccial prin aport in natura si se diminua prin aport in numerar. Mi s-a cerut (RC) ca in adunarea generala sa exite un punct pe ordinea de zi care dupa ce face explicatia de fapt si necesara inregistrarii in contabilitate ca atare sa se specifice exact suma diferenta rezultanta prin majorare/reducere de capital.
Mi-a fost intors dosarul de doua ori, dar s-a rezolvat.
Succes!
Capitalul social se poate majora prin decizia AGA prin incorporarea de elemente ale capitalului propriu in structura sa, modalitate care poarta denumirea de majorare prin operatiuni interne. In aceasta categorie de elemente ale capitalului propriu care pot fi incorporate in capitalul social se inscriu:
- rezervele societatii;
- primele de capital;
- rezervele din reevaluare;
- rezultatul reportat (profit).

Eu cred ca actionarii vor sa majoreze capitalul social cu rezervele din reevaluare sau primele de capital si sa reduca din capitalul social ca sa primeasca numerar sau vor sa-si acopere pierderea din exercitiile precedente ca sa fie pe profit si sa poata sa-si mantina linia de credit .

:offtopic: Am avut pe cineva care dorea sa faca asta si i-am cerut 500 de lei ca sa-i explic cum se poate face si inca 500 ca sa-l ajut sa puna in practica operatiunea .

Un avocat i-a cerut 2000 de lei , si dadea si factura , asa ca iesea mai ieftin cu mine dar a renuntat la ideea pe parcurs .
Costinel Burca, Contabil
cred ca despre asta este vorba .... la noi se pun intrebari dar .... fara explicatii ( intrebari seci iar "tu " tr sa fii clarvazator
sincer in prima faza am crezut ca #-o
am gasit acum pe net o hotarare AGEA de majorare a capitalui social in numerar facuta dupa un an de la o alta AGEA de reducere a capitalului social cu valoarea in natura a bunurilor in vederea schimbarii structurii capitalului social si anume din capital social in natura in capital social in numerar ....
ENGFULL, utilizator
si credeti ca se poate face acest lucru intr- singura sedinta AGEA ?

Alte discuții în legătură

Majorare capital social concept concept Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-un aspect: se pot scoate bani din casa unei societati si depune la trezorerie pentru majorarea capitalului social? ... (vezi toată discuția)
Rezerve legale mona_genes mona_genes buna ziua. Am aport adus societatii de catre administrator , bani pe care acesta doreste sa ii lase in unitate .Este corect daca eu duc banii in rezerve ? Nu ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social sa mony mony O societate comerciala pe actiuni , vrea sa-si majoreze capitalul social prin atragere de capital de la o anumita persoana fizica ; cum se realizeaza concret ... (vezi toată discuția)