Dați-i angajatorului să citească acest articol - poate nu știe ce prevede legislația:
Tichetele de masă nu pot fi incluse în cuantumul salariului minim pe care angajatorul e obligat să-l acorde
La negocierea salariului, angajatorul îi propune viitorului său angajat salariul minim pe economie, dar o parte din acesta înseamnă bonuri de masă. Legislația îl contrazice însă pe angajator, care e obligat în primul rând să-l plătească pe viitorul angajat cu cel puțin salariul minim stabilit prin hotărâre de Guvern. O dată, avem prevederile referitoare la salariul de bază și, apoi, dacă am admite că angajatorul procedează corect, ar însemna chiar să trecem peste scopul pentru care se acordă tichetele de masă. Explicații:
„Art 164 din Codul muncii face referire la salariul de bază, acesta fiind unul dintre elementele constitutive ale salariului care poate cuprinde și indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri. (...)
Mai mult, inclusiv în situațiile în care angajatorul asigură hrană, cazare ori alte facilități, suma în bani cuvenită pentru munca prestată nu poate fi mai mică decât salariul minim brut pe țară prevăzut de lege.
Astfel, orice alt avantaj, inclusiv tichetele de masă și/sau banii pentru telemuncă
nu reprezintă parte din salariul de bază”, potrivit lui Dan Năstase, consilier juridic specializat în raporturi de muncă.
www.avocatnet.ro/articol_593...