Am primit in ianuarie o amenda de la DSP cum ca am intrat in țară fara sa completez un formular. Nu am contestat-o deoarece știam ca exista un proiect de lege în baza căruia se anulează amenzile.
Oricum, astăzi, dupa o luna, amenda a ajuns la primărie.
Penibil este insa, ca in procesul verbal scrie ca am intrat in tara in 8.01.2022, insa eu in 8.01.2022 am părăsit țara.
Kyandra
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Întrucât ați depășit termenul în care o puteați ataca la instanță, nu aveți decât să o plătiți, altfel nu veți putea achita impozitele aferente anului 2022 și nici obține certificate fiscale dacă aveți nevoie. Cât despre un act normativ care să anuleze aceste amenzi... ca exemplu abia în februarie 2022 a fost declarată neconstituțională OUG 192/2020, cu masca obligatorie în spațiile publice... așa că autoritățile noastre nu se mișcă foarte rapid în acest sens.
sadrian
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru ca data intrarii in tara, 8.01.2022, este gresita (daca puteti dovedi asta), presupun ca procesul-verbal ar trebui anulat. Daca nu este prea tarziu...
Amenda formular plf
Ovidutus
Buna ziua.
In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la ... (vezi toată discuția)