avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara! Care este temeiul legal prin care se facea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara! Care este temeiul legal prin care se facea incadrarea ...

Buna seara!
Care este temeiul legal prin care se facea incadrarea zilierilor in cadrul fostelor Intreprinderi Agricole de Stat? La majoritatea lor nu gasim contracte de munca ,iar pe statele de plata apar doar cu numele, zilele lucrate per luna, salar realizat, contributia , semnatura si seria si numarul de buletin. Pentru cei angajati pe perioada determinata stiam ca temeiul legal e art. 70, alin. 2 din Codul Muncii 1972. Acesta sa fie temeiul legal si pentru zilieri de la fostele I.A.S.-uri?
2. Unde as putea gasi salariul de incadrare pentru zilieri la foste I.A.S.-uri? Pe statele de plata nu apar mentionate. Contracte de munca nu gasim si nici nu cred ca aveau zilierii. Vorbesc de perioada lucrata 1977-1989. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Muncitor zilier inainte de 1989 georgetag georgetag as dori sa stiu daca am lucrat in perioada vacantelor de vara, cand eram elev la liceu, pana in 1988, ca zilier sau sezonier , acumuland un numar de zile, ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie ? agafia.macsim agafia.macsim sunt nascuta la 1 martie 1953.ln perioada 1972-1077 am urmat cursurile la zi a facultatii. din1 oct.1977 si pana in prezent am lucrat neintrerupt,la unitati ... (vezi toată discuția)
Ce elemente din dosarul de pensie pot modifica punctajul cand pensionarul se transfera dintr-un judet in altul? ion + ion + Am aflat de procedura si actele de transfer ale dosarului de pensionare dintr-un judet in altul. Eu sunt acum in aceasta situatie; sa-l mut din Prahova in ... (vezi toată discuția)