Bună seara, ma aflu în situația următoare sunt în concediu de creste copil pentru minorul ,nascut la data de 23.06.2020, iau indemnizatie și iau și supliment la indemnizatie pentru minorul , născut la data de 26.10.2021. Întrebarea mea este dacă ma întorc la locul de munca la data de 18.04.2022, înainte de a face cel mic 6 luni ,ma încadrez la stimulentul de insertie de 1500 lei? Am rugămintea sa mi și argumentați răspunsul dumneavoastră. Mulțumesc.
art. 7 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) au dreptul la un stimulent de inserție, după cum urmează:
a) în cuantum de 1.500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități. Cuantumul de 1.500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități;
....
Va multumesc pentru raspuns.Eu am trimis mail la ajpis ph în care întreb același lucru..oficial n am primit niciun răspuns de o săptămână, neoficial cineva de acolo mi a spus ca nu se poate din cauza ca iau și acel supliment la indemnizatie...dar eu n am găsit în legi nimic care sa spună lucrul acesta cum ca nu m as încadra... și nu știu ce sa fac în cazul acesta...timpul ma presează ar trebui sa încep în aprilie și luna aceasta sa anunț la locul de munca.