avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara, ma aflu în situația următoare sunt în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara, ma aflu în situația următoare sunt în concediu ...

Bună seara, ma aflu în situația următoare sunt în concediu de creste copil pentru minorul ,nascut la data de 23.06.2020, iau indemnizatie și iau și supliment la indemnizatie pentru minorul , născut la data de 26.10.2021. Întrebarea mea este dacă ma întorc la locul de munca la data de 18.04.2022, înainte de a face cel mic 6 luni ,ma încadrez la stimulentul de insertie de 1500 lei? Am rugămintea sa mi și argumentați răspunsul dumneavoastră. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 3 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, da.

art. 7 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) au dreptul la un stimulent de inserție, după cum urmează:
a) în cuantum de 1.500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități. Cuantumul de 1.500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități;
....
Va multumesc pentru raspuns.Eu am trimis mail la ajpis ph în care întreb același lucru..oficial n am primit niciun răspuns de o săptămână, neoficial cineva de acolo mi a spus ca nu se poate din cauza ca iau și acel supliment la indemnizatie...dar eu n am găsit în legi nimic care sa spună lucrul acesta cum ca nu m as încadra... și nu știu ce sa fac în cazul acesta...timpul ma presează ar trebui sa încep în aprilie și luna aceasta sa anunț la locul de munca.
Adresati-va la ANPIS sau la MInisterul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt studentă în anul al treilea acum. în iulie ... psElena psElena bună ziua! sunt studentă în anul al treilea acum. în iulie am născut. am depus dosarele pentru indemnizație și pentru alocație, pe care le-am și ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca nu vreau sa intru in concediu de crestere copil ... Cristina David Cristina David Buna seara. Daca nu vreau sa intru in concediu de crestere copil pot brneficia de stimulentul de insertie in valoare de 1500 lei sau trebuie sa intru in ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna indemnizatie cu drept de munca? am un salariat care ... elena cailean elena cailean Ce inseamna indemnizatie cu drept de munca? Am un salariat care asteapta sa i se nasca al doilea copil, sotia lui nu lucreaza, si nici nu a lucrat vreodata. ... (vezi toată discuția)