avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vă salut cu respect, sunt membru fondator într-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vă salut cu respect, sunt membru fondator într-o asociație ...

Vă salut cu respect, sunt membru fondator într-o asociație non profit. Am două intrebări:
1. Ni s-a schimbat adresa asociației, aceeași locație doar că am primit altă denumire la stradă și alt număr, care este procedura de a putea schimba adresa în acte?
2. Cum se procedează la înscrierea unor persoane noi, respectiv la retragerea unor persoana vechi din asociație.
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:13, 20 Septembrie 2022
Judecatoriile nu prea accepta sa opereze din oficiu modificarile de denumiri de strazi sau localitati sau renumerotarea imoabilelor, asa ca probabil va trebui sa parcurgeti procedura obisnuita de incuviitare modificare acte constitutive chiar daca de fapt nu se modifica sediul.... Membri noi primiti pe baza cererii celui interesat, prin hotararea organului care conform statutului are atributia de a primi noi membri, iar retragerea cuiva sa face prin anuntarea in scris catrre asociatie ca se retrage din calitatea de membru, act unilateral de care asociatia ia act si opereaza in evidenta membrilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocarea adunarii generale Offset Offset Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am infiintat o Asociatie ONG in decembrie 2020, 3 membrii fondatori. Acum, unul din membrii fondatori ... (vezi toată discuția)
Iesire membru fondator asociatie Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Dupa constituirea unei asociatii non profit, care are 3 membrii fondatori se poate retrage unul dintre acestia, ramand doi?Sau este necesara ... (vezi toată discuția)
Renuntare calitate in asociatie (posibil fara activitate) liva liva Buna ziua, In 2012 impreuna cu alte persoane am infiintat o asociatie, fiind fondator si membru. Nu am pastrat legatura cu aceste persoane. Am trimis in ... (vezi toată discuția)