Buna seara. Tatal meu si fratele lui au facut un act de partaj voluntar in anul 2004 asupra terenurilor mostenite de la parintii lor. In actul de partaj voluntar tatal meu are mult mai putin fata de fratele lui, ceea ce mie nu mi se pare normal. Mentionez ca in actul de partaj scrie ca “noi, copartajatii, intelegem sa partajam presentul imobil fara schita si memoriu cadastral si ne obligam sa obtinem schita si memoriul, precum sa si intabulam prezentul act de partaj voluntar”
Acest demers nu a fost facut de niciunul dintre ei, Nici de tatal meu, nici de fratele lui. Practic, fiecare are doar acesta hartie numita act de partaj, incheiata la un notar
Intrebarea mea este daca pot sa anulez acest act si sa se faca impartirea corecta la egalitate?
Ambii sunt in viata.
Dupa decesul lor, se mai poate face ceva?
In document casa parinteasca este trecuta la fratele lui.
La terenurile agricole, nu am pretentii.
Eu nu doresc ca acolo unde am copilarit sa ramana doar a verisoarei mele, care, probabil va vinde.
Multumesc
repet, NU!
De ce nu? pentru ca nu va apartine decizia impartelii, parintele era proprietar si a impartit cu frati-sau cum a vrut.
puteti intreba de cate ori vreti, pe oriunde si oricine, ca nu veti primi niciun raspuns diferit.