avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare din data de 01.03.2022 ora 10:47 Mama fetei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare din data de 01.03.2022 ora 10:47 Mama fetei mele locuieste ...

Intrebare din data de 01.03.2022 ora 10:47
Mama fetei mele locuieste in Germania unde este recasatorita din 2016. A platit pensie alimentara pana la majoratul fetei (asa era in hotarare ....,,pana la majoratȚ).Am deschis actiune judec. pentru continuarea platirii pensiei fetei.(aceasta fiind acum studenta). Am cerut ca (,) calcularea pensiei sa se faca raportat la salariul minim pe economie din Germania.( acest din urma cap de cerere fiind respins de Instanta pe motiv ca nu am facut dovada cu acte oficiale care sa ateste faptul ca fosta sotie locuieste in Germania sau ca munceste acolo) Stiu (si am prezentat Instantei), adresa unde locuieste chiar si locul de munca dar nu am acte oficiale in acest sens (decat,adresa de pe plicuri,marturii ale unor membri ai familiei, extrase de cont ale sumelor trimise pana acum,) Stiu ca exista stipulat ,,undevaȚ(!?!) ca este suficient ca debitorul doar sa locuiasca in strainatate,, conditie suficienta ca (,)calculul pensiei sa se faca functie de salariul minim din Germania. Exista o astfel de norma (interna sau internationala) ? Si daca ,,daȚ care este aceasta ? Cu multumiri anticipate

Completare la intrebarea din 01.03.2022
atat in sentinta de divort din 2012 cat si in cea din 2022,( de continuare a platirii pensiei de intretinere) se decide :……..25% din venitul net efectiv realizat,dar nu mai putin decat salariul minim pe economie….etc. In luna iunie 2021 am obtinut o sentinta definitiva privind sechestrul asigurator(poprire asiguratorie), asupra unei sulte pe care fosta sotie o are de primit. Fosta sotie a plecat in Germania in 2012 si pana in 2016 n-a stiut nimeni nimic de ea.Din 2016 fata mea a inceput sa primeasca cate 25 euro/luna. In actiunea judecatoreasca de continuare a platirii pensiei alimentare(solicitare admisa) am mai solicitat si plata retroactiva a pensiei pe perioada 2011-iunie 2016 cat si plata diferentelor inregistrate in perioada iunie-2016-iunie 2019 cand a platit doar 25 euro pe luna.Am mai solicitat si plata anticipate a pensiei. (gratie sultei )Mi-au fost respinse( pe motiv ca restantele solicitate sunt de competent unui executor iar la plata anticipata nu mi s-a raspuns deloc. Intrebarea mea este : pentru calculul restantelor,pentru calculul diferentelor si calculul pensiei din nov.2019 pana in prezent, cat si pentru plata anticipate a pensiei, ce folosesc ?, 25% din salariul minim net din Romania sau din Germania, in idea ca vreau sa valorific efectul popririi asiguratorii, cu atat mai mult cu cat in apelul declarat am solicitat admiterea celor trei capete de cerere respinse de prima instanta. Cu multe si respectuase multumiri

Alte discuții în legătură

Domiciliul in strainatate e suficient ? mama fetei mele locuieste in germania unde este recasatorita ... Mantel Mantel Mama fetei mele locuieste in Germania unde este recasatorita din 2016. A platit pensie alimentara pana la majoratul fetei (asa era in hotarare ....,,pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere. sentinta data incalca legile iar in apel tribunalul o mentine dan_plescan dan_plescan buna ziua. In 2010 sa dat o sentinta care a stabilit obligatia de plata a pensiei in cuantum de \"25% din venitul net realizat in (tara)\" - o tara din UE, ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere la sanatate pentru anul 2016 eco21 eco21 Buna ziua. Am un TIR pe persoana fizica pe care l-am inchiriat pe societate incepand cu luna iunie 2016 cu o suma modica ( 12 lei/an), asta pentru ca cei care ... (vezi toată discuția)