avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM, vechime in munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM, vechime in munca?

Buna ziua. Ma intereseaza daca imi poate spune cineva daca suspendarea CIM in baza art. 51, 1, lit b din Codul Muncii (concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani) este luat in considerare la pensie ca vechime in munca sau nu. Mentionez ca acest concediu nu a fost remunerat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 3 Martie 2022
Nu ati primit indemnizatia prevazuta de lege?
Nu. La acea vreme firma angajatoare a considerat ca fiind concediu fara salar si nu am primit absolut nimic (in cartea de munca scrie clar ca e suspendat in baza articolului mentionat de mine). Pe mine ma intereseaza daca acea perioada este sau nu vechime in munca.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2022
karytat, utilizator
Despre ce perioada este vorba?
Februarie-noiembrie 2005.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii 19/2000, aveati dreptul la indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârsta de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Conform OUG 158/2005, asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

In baza Legii 263/2010, art. 49 alin.(1) , i n sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
....
d) a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006 de indemnizații de asigurări sociale, acordate potrivit legii;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ingrijire copil monica.daliu monica.daliu Buna ziua, Am 2 copii, unul de 4 ani si unul de 2. In ultimul an am beneficiat de 11 zile concediu medical, din care 6 pentru ingrijirea unuia dintre copii. ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei in caz de intrerupere serviciu pt crestere copil cu probleme dupa 7 ani lizucalavi lizucalavi Sunt mama unui copil diagnosticat cu autism, si beneficiez de statutul de insotitor pentru copilul cu handicap pana la varsta de 7 ani. Am aproximativ 15 ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de concediu ... vasilica90 vasilica90 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de concediu medical pentru ingrijirea copilul bolnav ( copilul are 4 ani) daca eu lucrez de 8 ani la ... (vezi toată discuția)