Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de concediu medical pentru ingrijirea copilul bolnav ( copilul are 4 ani) daca eu lucrez de 8 ani la aceeasi firma, dar sotul nu lucreaza si este coasigurat pe mine.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Potrivit OUG 158/2005 , asiguratii au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.”
Multumesc mult pentru raspuns. Dar beneficiez de acest drept si daca sotul este coasigurat pe mine? Adica este specificat undeva ca ambii soti trebuie sa fie asiguratii? Am cerut de la medicul de familie concediu medical pentru a sta cu copilul si mi.a spus ca poate sta sotul si nu mi.a dat. Este corect avand in vedere ca copilul are doar 4 ani? Multumesc!
Nu , doamna nu are nicio legatura coasigurarea sotului cu dreptul dvs de a beneficia de acest concediu.
Nu este corect , medicul de familie ar trebui sa va spuna si baza legala pentru afirmatia lui.. legea este clara :
OUG 158/2005
art. 26
(1) Asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
.....