avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ordinul cu privire la clasificarea apartamentelor in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ordinul cu privire la clasificarea apartamentelor in scop turistic.

Buna seara,
Am cateva întrebari in legatura cu noul ordin cu privire la clasificarea apartamentelor in scop turistic.

1.trebuie acordul asociatiei sau vecinilor putem alege sau ambele?
2 cat timp avem la dispoziție sa ne punem in legalitate?
3. Ordinul este retrograd? Pt toti cei care au activitate? Sau cei care isi fac de acum in colo?. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 22:24, 9 Iunie 2022
Persoanele fizice vor putea obține certificat de clasificare a structurii de primire a turiștilor, dar vor avea nevoie de acordul vecinilor
La eliberarea certificatului de clasificare operatorii economici persoane fizice proprietare de structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare de tipul apartamente și/sau camere de închiriat în locuințe familiale, depun la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului documentația cu următorul conținut:

a) cerere standardizată, conform modelului prezentat în anexa nr. 31 la prezentele norme metodologice;
b) fișă standardizată privind încadrarea nominală a spațiilor de cazare pe categorii și tipuri, conform anexei nr. 4 la prezentele norme metodologice, după caz;
c) copia actului de identitate al persoanei fizice solicitante, proprietară a structurii de primire turistică;
d) acordul vecinilor din care să rezulte activitățile ce urmează a fi desfășurate în structura de primire turistică respectivă, pentru unitățile aflate în locuințe de tip condominiu;
e) documentul din care să rezulte dreptul de proprietate asupra structurii de primire turistică precum și adresa unității respective.
Aceste persoane fizice vor putea solicita clasificarea doar pentru un număr maxim de 7 camere încadrate la tipul de structură de primire turistică apartamente și/sau camere de închiriat în locuințe familiale proprietate personală, indiferent de numărul de locuinţe în care sunt situate acestea.
Buna seara
Incerc sa va raspund la obiect..Textul Ordinului il cunoastem toti.
1. Este optional. Daca nu obtineti acordul tuturor vecinilor cu care aveti pereti comuni pe verticala si orizontala, puteti obtine acordul Asociatiei de proprietari.
2. Cand depuneti cererea impreuna cu toata documentatia, veti primi o adeverinta, astfel ca sunteti in regula. Clasificarea dureaza ceva timp, pt ca trebuie sa vina sa vizioneze locatia.
3. Ordinul este retrograd. In conditiile in care ati inchiriat pana acum in regim hotelier, acum aveti nevoie de clasificare. Pana la clasificare, puteti functiona cu adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. poate proprietarul unei case sa inchirieze camere ... camelia luminita camelia luminita Bună ziua. Poate proprietarul unei case sa inchirieze camere ,în regim hotelier, fără acordul vecinolor?! Dacă nu , există raspundere legala? ... (vezi toată discuția)
Autorizare inchiriere xamere în regim hotelier Dorelcilta@gmail.com Dorelcilta@gmail.com Care sunt actele necesare pentru obținerea autorizatiei pentru. Inchirierea. De. Camere în. Regim. Hotelier? (vezi toată discuția)
Stimată doamnă manuela rășină spuneți dvs: „simpla închiriere ... robert1958 robert1958 Stimată doamnă Manuela Rășină Spuneți dvs: „Simpla închiriere a unui spațiu de locuit în calitate de persoană fizică nu îi schimbă ... (vezi toată discuția)