avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori

Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare. Avem urmatoarea situatie:
Avem doi soti, ea romanca, el pakistanez. Ea are un copil din prima casatorie, el are 2 copii din prima casatorie. S-au casatorit in Pakistan. Ea, in Romania, are un apartament (dinainte de casatoria cu cetateanul pakistanez).
In cazul in care ea decedeaza si nu lasa testament, cui ii va reveni apartamentul? Sau cum se imparte?
In cazul in care ea lasa testament in favoarea sotului, credeti ca fiul ei va avea vreo sansa?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:42, 8 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu lasa testament, sotul va mosteni 1/4, iar copilul ei, 3/4.
Daca lasa intregul apartament, prin testament, sotului, fiul va avea posibilitatea sa solicite reductiunea testamentului, pentru incalcarea rezervei succesorale.
Reductiunea de face fie in natura (se imparte efectiv bunul), fie prin echivalent (sotul ii va achita fiului ei o sulta).
Insa totusi ma intreb, cat de indragostita poate fi o mama, ca sa faca asa ceva, in defavoarea fiului ei....
Multumesc mult pentru raspuns. Cât despre faptul ca e indragostita, nu stiu ce sa zic. Ea are 73 ani si el 40. Poate varsta nu conteaza cand e vorba de dragoste si nu prea stiu eu ce e dragostea.....cine mai stie......
Contează.
Mereu a contat.
Restul..e utopie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt casatorita de 30 ani, sotul are un copil din prima casatorie ... interesatul interesatul sunt casatorita de 30 ani, sotul are un copil din prima casatorie si apartamentul este cumparat de el.Daca decedeaza inaintea mea care sunt cotele(specific ca ... (vezi toată discuția)
Ce efecte are contractul prenupțial în cazul decesului unuia dintre soți? enaloc enaloc In cazul in care s-a incheiat o conventie/contract prenuptial, iar sotul face un testament pentru copiii din casatoria anterioara, sotia actuala va mosteni pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa moartea mea. badmania98 badmania98 Buna ziua. Am cumpărat un apartament înainte de căsătorie. Aș dori să știu cum se împarte acest apartament după moartea mea, având în vedere ... (vezi toată discuția)