avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Din ce am citit pe acest forum, cred ca am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Din ce am citit pe acest forum, cred ca am aflat ce ...

Buna ziua. Din ce am citit pe acest forum, cred ca am aflat ce vroiam sa stiu. Dar totusi o sa intreb. O vecina (89 ani, acum) mi-a lasat prin testament incheiat la notar, apartamentul. Asta se intampla acum 10 ani (2012). Desi, din ce am inteles, un testament nu implica o obligatie fata de persoana respectiva, eu am avut grija de dansa si am investit resurse si timp in toti acesti ani (10 ani). Deunazi m-a informat ca nu mai vrea sa "colaboram" si cam atat. Motive nu ar avea dar observand mai atent, un alt vecin a devenit beneficiarul testamentului. Reprosandui acest lucru mi-a raspuns ca asa vrea ea.
Intrebarea este: Cum imi pot recupera sau daca mai pot recupera din cheltuielile prin procurarea de alimente, hrana, facturi, reparatii apartament si multe alte investitii? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce sa mai recuperati ,trebuia sa discutati cu un av ,sa fi incheiat un contract de intretinere etc.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trist dar adevarat, din pacate astia sunt oamenii, data viitoare faceti contract de vanzare cumparare cu uzufruct pana la moartea celui ingrijit si clauze de inmormantare, daca vrea puteti sa specificati cate kilograme de coliva sa pregatiti, cate lumanari, etc,teoretic ati putea sa fortati un proces, pe motiv de inselaciune,a abuzat de increderea dumneavoastra si chiar merita un pic de stress
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cat timp puteti face dovada acestor cheltuieli, din punctul meu de vedere, puteti recupera partial sumele, avand ca temei de drept plata nedatorata. Sumele avansate pot fi solicitate spre restituire pentru ultimii 3 ani, restul sumelor fiind prescrise.

Cu stima.
@liviu Nu toti care pun momeala in carlig si prind ceva! Crezi ca ai putea acuza pestele de furt/inselaciune pt. ca a plecat cu momeala?!
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Totusi cred ca in momentul cand a fost intocmit testamentul, notarul respectiv ar fi trebuit sa ma informeze ca actul nu prevede nici un fel de obligatie de intretinere. Cred ca undeva pe acolo, prin legile care reglementeaza astfel de probleme, ar fi trebuit sa existe o liniuta, un articolas, o interpretare ceva care sa protejeze si aftfel de "naivi" ca mine. Sunt hotarat sa rezolv, intrun fel sau altul acest tip de speta (schimbare legislatie, avocatul poporului, publicitate) pentru ca NU este normal sa se intample asa ceva, chiar daca nu cunosti prevederile legale. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Anulare testament gagiu19 gagiu19 Buna ziua, O cunostinta mi-a facut testament notarial pe o casa la tara. Eu vreau sa ma apuc sa investesc in acea casa deoarece vreau sa ma mut in ea. Ma ... (vezi toată discuția)
Anularea unui testament cu clauza de intretinere alexsimg alexsimg am un testament cu clauza de intretinere facut de o batrana in urma cu 11 ani in tot acest timp m-am ocupat de intretinerea dansei in mod onorabil. Dansa mi-a ... (vezi toată discuția)
Valabilitate acte de mana titip5 titip5 Buna ziua, Suntem 2 frati iar tatal meu a trecut pe fratele meu toate proprietatile, insa a intocmit doar o hartie de mana, semnata de doi martori. ... (vezi toată discuția)