avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventariere mijloce fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventariere mijloce fixe

cum se completeaza lista de inventar pentru mijloacele fixe unde se trece valarea din 2133 de exemplu si unde se trece amortizarea ?
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 13:36, 14 Ianuarie 2010
pe lista de invantar se scrie denumirea bunului si valoarea bunului , nu se trece amortizarea, se inventariaza bunul nu se calculeaza amortizarea pe liste inventar
este prima inventariere pe care o fac iar la inventarierea de anul trecut am vazut ca in liste contabilul a inregistrat astfel: valoare contabila= valoarea din 2133, valoarea de inventar = valoarea MF fara amortizarea calculata iar la coloana numita depreciere a trecut val.amortizarii, este corect ?
Ordinul privind inventarierea 2861 spune astfel :

37 La stabilirea valorii de inventar a bunurilor se aplică principiul prudenţei, potrivit căruia se ţine seama de toate ajustările de valoare datorate deprecierilor sau pierderilor de valoare.
În cazul în care se constată că valoarea de inventar este mai mare decât valoarea cu care acesta este evidenţiat în contabilitate, în listele de inventariere se înscriu valorile din contabilitate.
În cazul în care valoarea de inventar a bunurilor este mai mică decât valoarea din contabilitate, în listele de inventariere se înscrie valoarea de inventar.

Dar tu esti contabil si nu evaluator asa ca treci valoarea de inventar
adica valoarea bunului din clasa 20...sau 21... ? fara a tine seama de amortizarea din 28...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)
Listele de inventariere FLOREN FLOREN Buna ziua, In listele de inventariere, valoarea de inventar care se trece este diminuata cu valoarea amortizarilor sau provizioanelor? Adica se trece ... (vezi toată discuția)
Registru inventar pentru ii bubblebi bubblebi Buna ziua, As dori sa stiu cum si ce se va inregistra in reg inventar pt o Intreprindere individuala care are ca obiect de activitate producerea si ... (vezi toată discuția)