avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Servicii intracomunitare

Am primit in Ianuarie 2010 o factura de servicii (certificate ISO pentru 4 firme care au beneficiat de documentatia ISO facuta de societatea din Romania) de la o firma din Grecia.
Intrebarea mea este: incepand cu luna Ianuarie devin platitor de TVA lunar (in momentul de fata declar TVA la trimestru) . Aceasta factura trebuie declarata in decl 390?
Este mai bine sa depun luna aceasta declaratia 010 prin care ca sa ma inregistrez cu TVA lunar
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:45, 14 Ianuarie 2010
Deveniti platitor de tva lunar pt depasirea CA de 100000 la 31 dec 2009 sau pt ca ati considerat aceasta factura ca o achizitie intracomunitara?
Daca este vorba de primul caz depuneti pina in 30.01.2010 decl 010 pt plata lunara a tva.
Daca este vorba de al doilea caz detaliez dupa ce raspundeti.
Fact de serv intracomunitare se va inreg in decl 390 a lunii ian cu termen de depunere 15.02.2010.
Ptr ca am considerat acest serviciu o achizitie intracomunitara si ptr ca am gandit ca daca trebuie declarata lunar in 390 trebuie sa declar lunar si in 300
Numai pt achizitii intracomunitare de bunuri se trece la plata lunara a tva (nu si pt servicii).
Asa cum sunt art CF eu inteleg (mai sunt discutii in forum pe aceasta tema si nu sunt inca trase concluzii) ca ramineti si in 2010 platitor de tva trimestrial.
Decl 390 va fi lunara si pt servicii intracomunitare, dar decl 300 o veti depune trimestrial.
Logic ar fi asa cum ati gindit dvoastra, eu si multi altii, dar din pacate logica noastra nu este compatibila cu cea a legiuitorului.
Pina in 15.02.2010 cind este termenul de depunere al lui 390 pt ian poate o sa ne lamurim.
art. 156^1, alin. 6^1 Cod Fiscal
Prin excepţie de la prevederile alin. (2) - (6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică.

chiar daca incepand cu 01.01.2010, in decl. 390 se declara si serviciile intracomunitare, acest fapt nu schimba perioada fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar tiku1985 tiku1985 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, sunt in ceata nu mai inteleg nimic, am tot citit in forumuri dar parca mai rau mi-am facut. In luna noiembrie urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)