avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. Acum 3 ani am fost martor la un accident, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Acum 3 ani am fost martor la un accident, in care ...

Buna ziua. Acum 3 ani am fost martor la un accident, in care o persoana fara permis si care consumase alcool a lovit mai multe masini in zona in care locuiesc eu. Am fost la politie, am dat declaratie si politistul mi a zis ca asta a fost. Astazi am primit citatie ca sunt chemat in calitate de martor tot la politie pentru acelasi dosar. Am sunat politistul iar acesta mi a spus ca dosarul a fost trimis la Parchet iar parchetul l a trimis inapoi la politie si ca ma roaga sa ma prezint la data la care am fost chemat. Mentionez ca au trecut 3 ani de la respectivul incident si nu mi amintesc cu exactitate ce s a intamplat, am unele imaginii vag in minte. Cum sa procedez, cand ma prezint pot spune ca nu mi m ai amintesc cu exactitate ce s a intamplat ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:23, 8 Martie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns, dar ma gandesc sa nu zica ceva de genul: " atunci ai declarat ceva si acum nu iti mai amintesti" ....
Memoria martorilor le joaca feste. Cu cat mai mult timp trece de la eveniment, cu atat mai vagi si mai distorsionate sunt amintirile.

Cea mai mare psiholoaga a secolului XX, Elizabeth Loftus, a facut cercetari empirice pe tema asta.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2022
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărturie mincinoasa viorelv viorelv Va rog sa-mi raspunde-ti dacă martorul într-un dosar aflat pe rolul unui parchet superior, de pe lângă Tribunal face afirmații mincinoase, s-au se ... (vezi toată discuția)
Refuz confruntare martori viorelv viorelv Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care instanta nu a încuviințat procedeul probatoriu al confruntarii intre martori, deși reiese clar faptul ... (vezi toată discuția)
Solicit ajutorul dumneavoastra dumitriu_bogdan dumitriu_bogdan Buna ziua. Un vechi prieten de-al meu are o problema cu autoritatile. Povestea este cam asa. Intr-o seara, tipul venind de la munca, a oprit si a luat o ... (vezi toată discuția)