avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!! Cu actualul soț am cumpărat o casă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!! Cu actualul soț am cumpărat o casă împreună ...

Bună ziua!! Cu actualul soț am cumpărat o casă împreună înainte de a ne căsători.Fiecare deține 50%,.Fiecare are câte un copil din căsătoriile anterioare.Daca eu voi deceda prima aș dori să știu dacă copilul meu este moștenitorul pe jumătatea mea de casă .Menționez că pe actul de cumpărare este numele meu înainte de căsătorie și am participat cu jumătate din valoarea casei.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:36, 7 Martie 2022
sotul va mosteni 1/4, copilul 3/4.
faptul ca ati cumparat pe cote parti si aveti o jumatate din casa, nu il exclude pe sot de la mostenire.
Jumătatea soțului decedat va fi moștenită de soțul supraviețuitor (1/4) si de copilul său (3/4).
Indiferent care dintre dvs decedează primul.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!! cu actualul soț am cumpărat o casă împreună ... Val66 Val66 Bună ziua!! Cu actualul soț am cumpărat o casă împreună înainte de a ne căsători.Fiecare deține 50%,.Fiecare are câte un copil din căsătoriile ... (vezi toată discuția)
Ce cota din averea sotului ii revine sotie in acest caz? crina_sham96 crina_sham96 Daca locuinta in care locuiau sotii era trecuta doar pe numele sotului iar acesta a decedat, ce cota parte ii revine sotiei? Mentionez ca cei doi aveau 40 ani ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea intre sotia 2 si copil? ContSters267473 ContSters267473 Ordinea cronologica: Din prima casatorie exista un copil. 1. Sotul a divortat de prima sotie cu care are un copil major. 2. Sotul a cumparat un imobil. 3. ... (vezi toată discuția)