avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!! Cu actualul soț am cumpărat o casă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!! Cu actualul soț am cumpărat o casă împreună ...

Bună ziua!! Cu actualul soț am cumpărat o casă împreună înainte de a ne căsători.Fiecare deține 50%,.Fiecare are câte un copil din căsătoriile anterioare.Daca eu voi deceda prima aș dori să știu dacă copilul meu este moștenitorul pe jumătatea mea de casă .Menționez că pe actul de cumpărare este numele meu înainte de căsătorie și am participat cu jumătate din valoarea . Partea mea de casă cumpărată înainte de căsătorie nu rămâne toată doar fiului meu după decesul meu?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:04, 9 Noiembrie 2024
Nu.
Moștenitorii legali sunt soțul supraviețuitor și copilul soțului decedat.
Și asta e valabil și în cazul dvs si in cazul soțului.
Soțul supraviețuitor moștenește 1/4, iar copilul 3/4. Din jumatatea soțului decedat.
Numai dacă soțul dvs ar renunta la moștenire, ar dobândi doar copilul toată jumatatea dvs.
Sau, puteți sa ii faceți acte copilului dvs din timpul vieții.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!! cu actualul soț am cumpărat o casă împreună ... Val66 Val66 Bună ziua!! Cu actualul soț am cumpărat o casă împreună înainte de a ne căsători.Fiecare deține 50%,.Fiecare are câte un copil din ... (vezi toată discuția)