avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situație cu un fost soț hărțuitor !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situație cu un fost soț hărțuitor !

Buna seara,
O casnicie eșuată,din care a rezultat un copil.
S-a ajuns la un divorț la notar + Un Plan parental.
Copilul sta o saptamana la mama, o saptamana la tata.
Tatăl,prin copil,hărțuiește fosta soție,aproape zilnic. (face în așa fel să se refere la interesul copilului,dar totul este fals,urmărind doar să o hărțuiască pe fosta). Insinuează,în esență,că el dorește binele copilului, dar totul este făcut cu alt scop,ceea ce se vede clar.
Acest comportament,durează de câțiva ani.
Mai nou,copilul este pus de tată să se comporte urât cu mama sa, iar când se află la mama sa și aceasta il întreabă de teme,de situația scolară,etc. acesta nu vrea să lase jocurile de pe telefon și devine recalcitrant, ajungând să-l sune pe tată să vină să-l ia de la mamă,că este jignit (bineînțeles,minte).
S-a ajuns ca tatăl să reclame fosta soție la Protecția copilului,precum că aceasta il abuzează și il neglijează - totul infirmat de anchetele efectuate de reprezentanții de la Protecția copilului.
Mai mult,s-a constatat că este îngrijit și educat iar mama nu il abuzează,nu il neglijează,etc.
Toate aceste ”mizerii” sunt puse la cale de tatăl copilului,pentru a o hărțui pe fosta soție.
Afirmă că vrea să-i ia copilul și mama se panichează de ani de zile, fiind afectată de acest comportament hărțuitor.
Mama, s-a săturat de aceste comportamente tată-fiu și intenționează să-l lase pe copil la tată, întrucât consideră că ar fi mai bine pentru copil și astfel s-ar termina și cu situația creată de fostul soț de ani de zile.
Practic,această femeie a clacat și preferă această variantă,pentru liniștea tuturor.

ÎNTREBARI:
- Ce ar putea face această femeie,în acest sens ?
- Ce fel de acțiune în instanță ar trebui făcută ?
- Care ar fi articolele aplicabile ?
- Ar fi utilă o plângere penală în aceste împrejurări ?

Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Gelu222 , utilizator 14:19, 9 Martie 2022
Sa contacteze mama un avocat și sa discute în amănunt cu acesta.
Consider ca aceasta situație se produce din cauza domiciliului alternativ. Este necesara o schimbare în planul parental.
Planul parental este facut la notar, cand copilul avea 6 ani. Acum are 11 ani.
Cu siguranță,nu mai corespunde cu starea de fapt actuală.
Cum credeti ca ar fi mai bine sa se procedeze, pentru a se modifica acel plan parental ?
Este posibil sa se anuleze acel plan parental in instanță, sau în alt mod ? Eventual să se facă altul cu alte clauze ?

Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2022
Gelu222, utilizator
Sa se solicite modificarea lui în instanta.
Trec prin aceasta situatie, doar ca hartuitorul este fosta sotie iar eu am 20% din timp cu minora. Pot sa va spun ca nu va inceta comportamentul nici daca la el va sta doar 2 weekenduri sau tot timpul. Doar daca preferati sa taiati dvs legatura cu copilul, desi nu va recomand Trebuie sa ii taiati comunicarea cat mai mult si sa ii puneti limite de acces; sa nu ii raspundeti emotional, sa nu ii dati atentie, si sa mentineti asta cativa ani.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2022
alina.cr7, utilizator
Am înțeles.
Practic, ce fel de acțiune ar fi ?
Exista ceva articole de lege în acest sens ?

Avocat Neagu Elena a scris:

Sa se solicite modificarea lui în instanta.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti Alin_dany80 Alin_dany80 Buna ziua sant in divorț cu sotia nu imi permite sa imi vad copilul am dat-o in judecata cu ordonanța prezidențială și am avut câștig de cauză ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum sa procedez in cazul in care fosta soție n-a ... Buna ziua! Cum sa procedez in cazul in care fosta soție n-a respectat niciodată planul parental propus de instanța (de 4 ani), Raspunsurile DGASPC sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fratele meu e in divort cu sotia,din cauza ca nu s ... hanah hanah Buna ziua Fratele meu e in divort cu sotia,Din cauza ca nu s au inteles dureaza mult.Ea a plecat de acasa de aproape un an deoarece avea amant si a vrut sa ... (vezi toată discuția)