Buna ziua.
Doresc sa efectuez reparatii la ferestrele apartamentului proprietate, situat la et. 4. In calitate de proprietar, trebuie sa solicit Primariei vreo autorizatie pentru montarea schelei, ori aceasta obligatie revine constructorului?
Menztionez ca ferestrele sunt orientate spre strada, iar montarea schelei presupune ca aceasta sa depaseasca latimea trotuarului, iesind pe carosabil cu aprox. 60 cm (bloc ciuperca).
Va multumesc pentru raspuns.
Nu montez termosistem si nu se modifica aspectul fatadei blocului, se intervine doar la ferestrele montate deja, in vederea repararii.
Dv va revine obligatia sa informati oficial asociatia de proprietari de interesul dv de a executa interventii la partea comuna de condominiu si provizoriu sa instalati pron executant schela acces exeterior
Executantul detine obligatia sa solicite autorizatie de prestat servcii
Puettei elimina efortul aferent demersuri asociatie contactand executant care executa astfel de lucrari cu personal calificat care nu necesita edificarea de schela
Va multumesc pentru raspuns. Lucrarea este achitata de mine, fiind vorba de proprietatea mea (ferestrele apartamentului). Vreau doar sa stiu daca e necesar un aviz de la Primarie pentru instalarea schelei. Iar daca este necesar, as vrea sa stiu daca obtinerea acestuia cade in sarcina mea ori a prestatorului de servicii (constructorului).
Nu exista alta posibilitate de interventie decat montarea schelei.
Daca afectati domeniul public este nevoie de autorizatie de la primarie. Prestatorul de serviciu ese cel care solicita autorizatia caci acesta o monteaza pe domeniul public.