avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi președintele asociației și casier? În ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi președintele asociației și casier? În condițiile ...

Poate fi președintele asociației de proprietari și casier?

În condițiile legii 196/ 2018 poate fi președintele asociației și cel care încasează banii (condominiu are 160 de proprietari)? Am vrea să facem acest lucru pentru costurile mai mici și să-l votam în AGP. În lege n-am găsit un articol care să interzică acest cumul de funcții, dar dacă nu se poate, care ar fi legea/ articolul care îl interzice?
Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2022
Cixutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 15:17, 10 Martie 2022
doar casier da......nu intra in conflict cu pozitia de presedinte
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 presedintele de asociatie este factor decizional,pe cand casierul are limita executionala
Nu este de agreat ca aceiasi persoana concomitent in cadrul aceleiasi asociatii de proprieari sa exercite atat atributiile de reprezentant legal cat si de casier deoaece este caz de incompatinbilitate-exercitarea dual atat a functiei de presedinte cat si de casier,poate genera suspiciuni si dispute intre locatari
Spuneam că această situație să fie votată în AGP.
1. La ce dispute vă referiți?
2. Acum este un casier, angajat al administratorului, care, după ce termină încasările, predă banii președintelui, iar aceasta îi depune la bancă; în noua situație, diferența este că președintele îi încasează direct, dar nu mai plătim orele de casierie și deplasarea casierului (vine de la 40 km distanță, la noi în localitate nu există administrator cu atestat).
Mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta care ar fi limita executionala?casierul incaseaza niste bani care sunt calculati de administrator si verificati de presedinte,com ex,cenzor

atata timp cat se elibereaza chitante si banii ajung in cont....daca presedintele accepta sa presteze treaba asta, mergeti mai departe asa

de asemenea puteti cumpara un soft cu care administratorul sa va calculeze listele de intretinere, iar acestea au in marea lor majoritatea toate tipurile de plati(card bancar,pago,plati cash la paypointuri.....cu niste comisioane, dar mult mai convenabile decat salariul unui casier)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii presedinte asociatie bloc nicoleta_mititescu nicoleta_mititescu Presedintele unei asociatii de bloc cu 60 apartamente are dreptul sa fie si casier? In legea 196/2018 nu este stipulat ca ar avea dreptul sa incaseze..... (vezi toată discuția)
Administratie Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Eu ca Presedinte de bloc cu 66 apartamente intreb, Pot sa administrez blocul cu ce ar trebui facut, Mentionez ca nu intocmesc listele de intretinere le ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-un bloc și am separație de gaze ... Reluhelian Reluhelian Bună ziua! Locuiesc într-un bloc și am separație de gaze de aprox. 10 ani. Niciodată nu mi-am pus întrebări despre corectitudinea calculului ... (vezi toată discuția)