avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Locuiesc într-un bloc și am separație ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Locuiesc într-un bloc și am separație de gaze ...

Bună ziua! Locuiesc într-un bloc și am separație de gaze de aprox. 10 ani. Niciodată nu mi-am pus întrebări despre corectitudinea calculului întreținerii. De câteva luni administratorul ne oferă factura detaliată cu toate cheltuielile și am observat cu surprindere că înca mai plătesc gazele pe scara pe care ocuiesc, deși am separație și plătesc gazele lună de lună. Am informat administratorul dar mă duce cu vorba de pe o zi pe alta, iar eu plătesc în continuare gazele de două ori. Mai mult, suspectez că am plătit așa încă de la data când am realizat separația de gaze. Dacă e așa...înseamnă că s-a adunat o sumă destul de mare de bani și de aceea administratorul mă evită. Cui mă pot adresa pentru rezolvarea situației?!
Cel mai recent răspuns: Reluhelian , utilizator 16:21, 29 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Prima data Protectia consumatorului.

Autoritatea pentru protectai consumatorului nu are competenta sa se implice in solutionare spete aparute in cadryul asociatiilor de proprietari
înca mai plătesc gazele pe scara pe care ocuiesc

Concret ce gaze sunt pe scara care locuiti?Conform disp l nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
In speta contestati valoarea impusa in lista lunara de intretinere la presedintele de asociatie care detine obligatia legala sa raspunda in termen de 10 zile
Mulțumesc pentru răspuns! Pe scara pe care locuiesc, o parte din locatari (printre care și eu) am făcut separație de gaza. Ceilalți plătesc la comun. Iar eu, am separație și plăteasc gazele individual, dar administratorul îmi incasează și la comun. Deci plătesc aceleași gaze de două ori.
Vina va apartine.
Faceti notificare scrisa, atasati o copie dupa Contractul de furnizare, eventual contestati si cheltuielile repartizate pe Lista de plata.
Sigur, puteti incerca si o recuperare a sumelor achitate la asociatie, chiar daca este vorba de 10 ani, dar puteti face dvs. un calcul asa groso-modo si le propuneti sa va scada sumna respectiva - nu ca ar fi prea greu sa se verifice evidentele asociatiei.
Mult succes!
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contestat, în luna aprilie, două cheltuieli efectuate de asociație pe care nu le-am plătit. În luna iulie mi-au fost aplicate penalizări pentru neplata acelor cheltuieli, sunt legale? doar_dana doar_dana In luna aprilie 2018, in lista afisata pt plata intretinerii au fost doua cheltuieli respectiv reparatii lift si reparatie interfon pt care am facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o întrebare referitor la cheltuieli comune care ... Maryegy Maryegy Buna ziua, Am o întrebare referitor la cheltuieli comune care mi se pun in fiecare luna la asociatie de locatari,inclusiv consumul de apa rece pentru care ... (vezi toată discuția)
M-am trezit peste noapte cu o persoana in plus la intretinere. Cionutcrom Cionutcrom Buna ziua, Problema se prezinta in felul urmator: In timp ce doream sa discut cu administratorul blocului in care locuiesc despre galagia facuta de vecinii ... (vezi toată discuția)