avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - modificare statut salariat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - modificare statut salariat in nesalariat

Buna ziua ! Va prezint urmatoare speta: O mama, prin instanta judecatoreasca, s-a constatat ca ar trebui sa plateasca o pensie alimentara in valoare de 550 lei/luna, un sfert din salar. Intre timp, mama nu a mai fost angajata si prin urmare nu mai este salariata de cateva luni. Cum poate sa faca dansa intrucat sa se actualizeze aceste date? Tot prin instanta judecatoreasca? Dansa are o situatie precara iar plata unui avocat pt a dovedi aceasta, este pt moment imposibila. Exista si o alta solutie, mai simplificata ? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:08, 10 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
numai prin instanta. cere motificarea pensiei , dovedeste ca nu are venituri sau ca ele sunt mai mici si va cere sa plateasca raportat la minim pe ec.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum scrie în dispozitivul hotărârii:Dacă scrie că pensia de intreţinere este 25% din veniturile mamei, dar nu mai puţin de 1/4 din salariul minim pe economie, atunci trebuie să plătească acum 1/4 din 1532 lei, adică 383 lei.Dacă suma stabilită e fixă de 550 lei, atunci trebuie să ceară modificarea în instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Jenny50 Jenny50 Sunt divortata si am un copil de 11 ani. Fostul sot s-a recasatorit si are un copil din a doua casatorie. Dupa nasterea acestuia, ne plateste o pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, in urma divortului, datorita faptului ca nu are servici, s-a calculat pensia de intretinere la saraliul BRUT. Vreau sa-l dau in judecata pt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fini1972 fini1972 buna,sant Florin...daca sant angajat la firma cu 2 ore cat trebuie sa platesc pensia alimentara fiului meu de 13 ani?mentionez ca am un venit net de 150 de ... (vezi toată discuția)