avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativã de înºelãciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativã de înºelãciune?


Bună ziua,

Proprietarul unui imobil este contactat de o persoana, care îi pretinde incheierea unui act de vînzare - cumpărare autentificat de un notar, asupra unei părţi din acest imobil. Pentru a justifica această pretenţie, persoana îi prezintă un contract de vînzare – cumpărare scris de mîna, grosolan falsificat, antedatat, prezentat ca fiind încheiat între parinţii celor doi, în prezent decedaţi. Numele “martorilor” sînt ale unor persoane decedate, deasemenea. În caz de nesatisfacere a acestei cereri, proprietarul este ameninţat cu un proces costisitor şi inutil...

Credeţi ca este savîrşită infracţiunea de tentativă de inşelăciune în convenţii ?...


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:28, 14 Ianuarie 2010
Tentativa nu este pedepsita in cazul art.215 alin 3 C. penal.
Tentativa la infractiunea de inselaciune se pedepseste.

Art. 222. - Sanctionarea tentativei

Tentativa infractiunilor prevazute în art. 208 - 212, 215, 2151, 217 si 218 se pedepseste.
Aveti dreptate am uitat total de art.222 CP
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
Aloysia, Avocat
Tentativa la inselaciune ca si tentativele la infractiunile prev.de art.222 c.pen.,sunt pedepsite de lege.
Cred ca in speta prezentata de user sunt indeplinite prevederile tentativei la infractiunea de inselaciune pre.de art. 20 rap.la art.215 al.3 c.pen,cu conditia ca aceasta sa poata fi dovedita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal - delapidarea ceferistul10 ceferistul10 Buna seara in noul cod penal sa modificat ceva la infractiunea de delapidare dosarul este de 3 ani in cercetare firma fraudata a intrat in insolventia (vezi toată discuția)
Emitere de transfer swift falz Alvaro Liniers Alvaro Liniers O societatea romaneasca, ca sa prefaca implinind o obligatia contractuala semnata in fata de alta din Spania, a emis un swift falz, incercand ca celalta firma ... (vezi toată discuția)
Spalarea banilor gabriela.raileanu gabriela.raileanu daca am cunostinta de o persoana care a vandut o proprietate cu mai mult decat a declarat si a incasat prin banca si din ce a incasat "la negru" cash a ... (vezi toată discuția)