avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... spalarea banilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

spalarea banilor

daca am cunostinta de o persoana care a vandut o proprietate cu mai mult decat a declarat si a incasat prin banca si din ce a incasat "la negru" cash a cumparat a doua zi o alta proprietate, vorbesc de sume peste 10.000 euro, ce poate pati persoana, ce pot pati eu ca stiu? Bineinteles ca nu poate justifica ce a dobandit cash din alte surse. Daca vreau ii pot face reclamatie? Unde? Eu sunt in siguranta?
Cel mai recent răspuns: dyas , utilizator 17:24, 19 Decembrie 2006
daca exista un contract secret unde se precizeaza adevarata suma de bani, se poate introduce in instanta actiunea in simulatie, de catre tertii interesati, daca prin actul public li s-a produs vreo paguba... tertii interesati, in aceasta materie, sunt succesorii cu titlu particular si creditorii chirografari, adica cei care au intreg patrimoniul privit ca universalitate, drept garantie pt satisfacerea creantei lor. daca va situati pe aceste pozitii, aveti la indemana aceasta actiune...
deasemenea, daca operatiunea a fost facuta cu scopul ilicit de a frauda unele legi privind aplicarea taxelor datorate, consecintele sunt atat de natura fiscala (obligarea la plata integrala a taxelor de vanzare dar si majorari, stabilite prin lege), cat si penala (fals in declaratii)..,,daca sunteti amenintata, faceti plangere la politie....depinde de cat de "periculoasa e persoana in cauza, raportat la interesul dvs......
Pentru dvs sanctiunea civila este opozabilitatea si fata de dvs a actului respectiv, iar daca a fost facut pentru fraudarea fiscului nulitatea absoluta a primului contract
Buna ziua,
Spalarea banilor este o fata penala de coruptie. Asadar organul de urmarire penala care trebuie sesizat in acest caz este DNA.
In cazul in care nu sesizati comiterea faptei, puteti fi acuzat de omisiunea sesizarii organelor judiciare, fapta care se pedepseste cu inchisoare sau amenda penala.
De fapt este infractiunea de "Nedenunţarea unor infracţiuni" prevazuta la art.262 C.pen.
Omisiunea de a denunţa de îndată săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 174, 175, 176, 211, 212, 215^1, 217 alin. 2 - 4, art. 218 alin. 1 şi art. 276 alin. 3 se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Fapta prevăzută în alin. 1, săvârşită de soţ sau de o rudă apropiată, nu se pedepseşte.
Nu se pedepseşte persoana care, mai înainte de a se fi început urmărirea penală pentru infracţiunea nedenunţată, încunoştinţează autorităţile competente despre acea infracţiune sau care, chiar după ce s-a început urmărirea penală ori după ce vinovaţii au fost descoperiţi, a înlesnit arestarea acestora.

Alte discuții în legătură

Obligatia de a aduce la cunostinta o posibila infractiune leusan leusan Care este baza legala prin care o persoabna este obligata sa aduca la cunostinta organelor judiciare o posibila infractiune,? de aemenea intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Sanctiune nerespectare art. 221 (4) c.p.p. ... ? Bonix Bonix art.221(4) CPP ; ,, Cand prin savarsirea unei infractiuni s-a produs o paguba uneia din unitatile la care se refera art. 145 CP ( unitati publice ) , unitatea ... (vezi toată discuția)
Esti obligat sa faci plangere? Tessa_2 Tessa_2 Exista o lege care te obliga sa faci o plangere daca ai aflat ca sa intamplat o infractiune? Multumesc (vezi toată discuția)