avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Urmeaza recensamantul in romania incepand ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Urmeaza recensamantul in romania incepand cu data ...

Buna ziua!
Urmeaza recensamantul in romania incepand cu data de 14.03.2022. Documentandu-ma pe internet si vazand stirile, documentul de recensamand nu mai este ca in anii trecuti, semnezi, treci numele si gata, ci, contine intrebari stupide gen, cate camere ai, cati mp ai in locuinta, cum te-a afectat pandemia etc, intrebari care nu ii priveste pe ei fara vreun interes, iar interesul logic la care ma gandesc este acela ca statul sa traga mai multi bani de la tine prin taxe si impozite. Mai spun ca vor exista si amenzi pt cei care nu se vor mula dupa asteptarile statului. Intrebarea mea este, in baza carei legi ei ar putea sa ne dea amenda?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 15:29, 12 Martie 2022
Buna ziua

OUG nr.19/2020, adoptata prin Legea nr.16/2022.

Art.54
(1) Constituie contravenții următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:
a) împiedicarea persoanelor implicate în acțiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanțe de urgență sau a desfășurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;
b) refuzul furnizării informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete;
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și b) se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 905/2017 - sanctiune AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Sanctiunea prevazuta in HG 905/2017, Art. 8, alin 3 - pct b, se aplica pentru fiecare eroare/pers x 3000-6000 lei, sau in general, daca sunt ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni itm Monica H. Monica H. in cazul in care , in urma unui control, ITM ul constata intarzieri salariale de 1-2 luni, ce sanctiuni pot aplica??? Va multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa nu mai lucrez la o firma oanal1234 oanal1234 Buna ziua as dori sa va pun o intrebare pe data de 1 mai 2016 am inceput sa lucrez la o firma. Din acea data pana acum nu am semnat nici un contract.As ... (vezi toată discuția)