Art 55 Constituția României prevede apărarea țării persoanele de 20-35 poate fii incorporate.
Eu am făcut armata am 38 ani pe livret scrie să mă prezint la unitatea unde am făcut armata dar ar nu mai înțeleg nimic și peste 35 ani vor fii incorporati ce se discuta cu proiectul ăsta să îl aprobe
Dvs. sunteti rezervist si ramaneti in evidenta MApN pana la 50 de ani.
Nu exista in dezbatere publica un proiect de lege de modificare a Legii apararii nationale. Vorbe si discutii in presa scrisa si vorbita. Informatii oficiale gasiti pe site-ul MApN.
(1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România.
(2) Condiţiile privind îndeplinirea îndatoririlor militare se stabilesc prin lege organică.
(3) Cetăţenii pot fi încorporaţi de la vârsta de 20 de ani şi până la vârsta de 35 de ani, cu excepţia voluntarilor, în condiţiile legii organice.
Deocamdată este NATO.
Se plătesc foarte mulți bani pentru apărare profesionista.
Ar fi vorba de starea de război sau de asediu, în funcție de situație.
Daca ar veni rusii la graniță și ar trece de prima apărare NATO ar apărea alte discuții.
Nu se poate pune problema de incorporare în acest moment.
Se pot face niște verificări cati oameni sunt apți de armata dar asta este altceva.
Curiozitate
Zebedeu
Constituția României, Art. 55
(3) C[i]etăţenii pot fi încorporaţi de la vârsta de 20 de ani şi până la vârsta de 35 de ani, [b][u]cu excepţia ... (vezi toată discuția)