Buna ziua, angajatii firmei la care am lucrat nu au primit salarii in perioada oct.2020-feb.2021,total sau partial. Firma a demarat procedura de insolventa in dec.2020-acum este in faliment.Lichidatorul judiciar a depus cererea de recuperare a creantelor salariale in iunie 2020 la AJOFM TM dar a fost respinsa din cauza termenului de depunere.Imi puteti spune care este termenul legal de depunere a cererii? S-a procedat corect? Noi,angajatii am ramas fara bani.
Potrivit legii in vigoare la data depunerii cererii - iunie 2021 , nu cred ca 2020 -
Perioada de maximum 5 luni, pentru care Fondul de garantare poate prelua și plăti creanțele salariale ale angajatorului în insolvență, este perioada anterioară datei la care se solicită acordarea drepturilor.
Perioada de 5 luni, pentru care Fondul de garantare poate prelua și plăti creanțele salariale ale angajatorului în insolvență, se raportează exclusiv la data deschiderii procedurii insolvenței.
Multumesc pentru raspuns- da.iunie 2021 este data depunerii cererii. In concluzie am avea dreptul pt.recuperarea salariilor doar pt.lunile IAN-FEB? (martie,aprilie si mai nu am mai lucrat.)
Legea 200/2006
andao
Buna ziua
Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)