avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CREANTE SALARIALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CREANTE SALARIALE

Buna ziua, angajatii firmei la care am lucrat nu au primit salarii in perioada oct.2020-feb.2021,total sau partial. Firma a demarat procedura de insolventa in dec.2020-acum este in faliment.Lichidatorul judiciar a depus cererea de recuperare a creantelor salariale in iunie 2020 la AJOFM TM dar a fost respinsa din cauza termenului de depunere.Imi puteti spune care este termenul legal de depunere a cererii? S-a procedat corect? Noi,angajatii am ramas fara bani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 15 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legii in vigoare la data depunerii cererii - iunie 2021 , nu cred ca 2020 -
Perioada de maximum 5 luni, pentru care Fondul de garantare poate prelua și plăti creanțele salariale ale angajatorului în insolvență, este perioada anterioară datei la care se solicită acordarea drepturilor.

Perioada de 5 luni, pentru care Fondul de garantare poate prelua și plăti creanțele salariale ale angajatorului în insolvență, se raportează exclusiv la data deschiderii procedurii insolvenței.
Multumesc pentru raspuns- da.iunie 2021 este data depunerii cererii. In concluzie am avea dreptul pt.recuperarea salariilor doar pt.lunile IAN-FEB? (martie,aprilie si mai nu am mai lucrat.)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, ati inteles corect perioada pentru care aveti dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație împotriva deciziei de impunere pentru restituirea unor sume încasate necuvenit alexgancea alexgancea Bună ziua, În anul 2013, am primit salariile aferente lunilor IULIE, AUGUST si SEPTEMBRIE din Fondul de garantare deoarece societatea la care am fost ... (vezi toată discuția)
Model contestatie impotriva deciziei de restituire drepturi salariale alexgancea alexgancea Bună ziua, În anul 2013, am primit salariile aferente lunilor IULIE, AUGUST si SEPTEMBRIE din Fondul de garantare deoarece societatea la care am fost ... (vezi toată discuția)
Legea 200/2006 andao andao Buna ziua Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)