avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot da în judecata o persoana pentru ca nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot da în judecata o persoana pentru ca nu a respectat înțelegerea ...

Pot da în judecata o persoana pentru ca nu a respectat înțelegerea verbală?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de înțelegerea verbala. Dacă este vorba de prestarea unui serviciu, de exemplu, și se poate face dovada faptului ca serviciul a fost prestat se poate solicita instanței de judecată obligarea partii care a beneficiat de serviciu la plata acestuia.
Bună seara, mulțumesc frumos pentru răspuns, da este vorba de prestarea unui serviciu,mai precis am avut o înțelegere verbala cu o clienta care a cumpărat o casă prin intermediul meu,. Dansa ma contactat pentru casa pe care o promovam, apoi după vizionare,au urmat multe telefoane din partea dânsei,referitor sa negociez prețul,am fost și la notar sa verificam actele, înțelegerea a fost sa plătească un comision mai mic decât cel inițial,dar dansa între timp a luat legătura cu proprietarul și sa sustras de la înțelegerea pe care am avut-o ,ca și dovezi am doar convorbirile telefonice,și multele mesaje din telefon,acum când I.am atras atenția ca are datoria sa plătească comision stabilit este foarte recalcitranta. De aceea doream sa știu dacă o pot da în judecata pentru nerespectarea înțelegerii verbale.

Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Din punctil meu de vedere sanse foarte mici.Pt a evita astfel de situatii pe viitor pregatiti un contract serios(nu modele de pe net)adaptat dd catre un specislist activitatii dvs..
Mulțumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Din punctil meu de vedere sanse foarte mici.Pt a evita astfel de situatii pe viitor pregatiti un contract serios(nu modele de pe net)adaptat dd catre un specislist activitatii dvs..

Buna ziua,

Daca aveti mesaje in telefon inclusiv cu privire la cuantumul onorariului stabilit si cu privire la activitatea desfasurata sunt sanse de recuperare a comisionului. Corect, cea mai eleganta si sigura varianta, este cum spune si colegul, redactarea unui contract adaptat activitatii dumneavoastra.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea

Alte discuții în legătură

Comisioane agentii imobiliare fil1ram fil1ram Am scos un apartament la vanzare cu anunt in ziar. M-au contactat o agentie , telefonic,si mi-au spus ca mi-au gasit un cumparator. Nu mi-au precizat in ce ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara lilha lilha Buna ziua! Vreau sa cumpar un apartament pe care l-am vizionat printr-o agentie imobiliara, cu care am semnat un contract de prestari servicii prin care m-am ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara marcelutza marcelutza Buna ziua, Am si eu o intrebare: am incheiat in anul 2011-luna mai-un contract de vizionare pt. o locuinta,cu o agentie imobiliara.In luna august 2011 Eu ... (vezi toată discuția)