avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comision agentie imobiliara

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: am incheiat in anul 2011-luna mai-un contract de vizionare pt. o locuinta,cu o agentie imobiliara.In luna august 2011 Eu am gasit o casa si am facut actele cu proprietarul(fara ajutorul agentiei)Proprietarul a avut data casa la agentia respectiva, unde eu aveam un contract de vizionare,dar pe mine nu m-a dus agentul acolo.Acum agentia cere sa-i platesc comision! Poate sa-mi ceara mie asa ceva?#-oNu mi se pare normal sa-i platesc pentru ceva ce nu a facut pt. mine! Ce a avut cu fostul proprietar,nu e problema mea,consider eu,pt. ca acesta nu mi-a zis ca a dat casa la agentie si nici ca actele le-ar face agentia!.Ce ma sfatuiti sa fac?Cum sa procedez ca ma ameninta cu proces? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 16:36, 21 Iunie 2012
Pentru locuintele vizitate nu ati incheiat un proces verbal?CUm poate dovedi agentia ca prin intermediul ei ati vizionat un anumit apartament?
Nu am incheiat nimic pt. locuinta pe care am cumparat-o,ca nu mi-a prezentat-o agentia.Era anunt dat de proprietar pe internet.In baza contractului de vizionare incheiat cu 3 luni inainte pt. alta locatie,vine agentia cu pretentii absurde,dupa mine!Si nu am incheiat nici un proces verbal de vizionare pt. nici o locatie vazuta,doar contractul initial,si ala ,pe picior ,in masina!Ca asa procedeaza toti agentii imobiliari!Iute,iute ca nu aveti nici o obligatie,doar sa-mi justific timpul! Sigur va spun ca nu am semnat nimic cu ei inafara de contractul de vizionare initial! Multumesc
Trimiteti-i la plimbare. Eventual cereti-le sa va faca o notificare scrisa in care va cer acel comision, pt ca sa mergeti sa ii reclamati la ANPC ulterior, in baza acestei notificari.
In cazul acesta nu cred ca are prea multe sanse agentia in cauza. Ar fi bine daca ati mai pastra printul anuntului de pe internet, in baza caruia ati cumparat apartamentul. In orice caz, dacaajungeti la judecata, chemati in calitate de martor si pe vanzator,cerandu-i sa confirme ca a postat un anunt pe internet, la care ati raspuns dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie platit agentul imobiliar? marcelutza marcelutza Dintr-un site de anunturi gratuite,am luat un nr. de telefon pt. a intreba de casa din anunt.Mi-am dat intilnire cu omul la adresa respectiva si acolo aflu ca ... (vezi toată discuția)
Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliare Redreed Redreed Buna ziua, Datele problemei sunt dupa cum urmeaza: saptamana trecuta am identificat un anunt direct de la persoana fizica legat de vanzarea unui imobil. ... (vezi toată discuția)