avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comision agentie imobiliare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comision agentie imobiliare

Buna ziua,

Datele problemei sunt dupa cum urmeaza: saptamana trecuta am identificat un anunt direct de la persoana fizica legat de vanzarea unui imobil. Fiind in cautare, trimit sotului acel lynk cu rugamintea sa sune si sa programeze o vizinare in fucntie de programul lui. Fiind la munca nu apuca sa citeasca ce i am trimis eu.
In jurul orei 19 soseste acasa si imi povesteste de un imobil interesant ce l a vizionat cu, surpriza, o agentie. Aflu cu stupoare ca e vb de anuntul trimis de mine, direct de la proprietar.

Imi povesteste ca initial a mers cu agenta pt un duplex ce i a displacut insa aceasta i a mentionat ca mai are unul cateva strazi mai sus de acesta. Il pune insa sa semneze pe “nevede” contractul pt noul imobil. Ulterior, aflam direct de la proprietar ca el nu are nici un fel de contract cu aceasta agentie, ca acestia s au folosit de anuntul lui personal.

Intrebarea mea este daca acestia au acum dreptul la un comision de mii de euro (peste 5000) pentru o posibila tranzactie unde nu au avut nici un aport: nu au negociat ( dinpotriva, au comunucat un pret cu 20000 mai mare decat cerea de fapt proprietarul, nu au verificat nimic,) strict in baza acelui contract semnat de sotul meu. Au baza de cere acel comision si sanse sa fim obligati de orice autoritate sa il oferim?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:28, 22 Octombrie 2019
Buna ziua,
Daca sotul a facut prostia sa semneze acel contract de vizionare...nu o sa scapati usor de dumnealor, daca afla ca ati cumparat dvs. acel apartament...
Intrebarea este cum au avut dumnealor cheie sa va prezinte acel apartament daca proprietarul spune ca nu au contract cu dumnealor?
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Daca sotul a facut prostia sa semneze acel contract de vizionare...nu o sa scapati usor de dumnealor, daca afla ca ati cumparat dvs. acel apartament...
Intrebarea este cum au avut dumnealor cheie sa va prezinte acel apartament daca proprietarul spune ca nu au contract cu dumnealor?

Nu au avut cheie. Doar pe exterior s a vizualizat. E vb de o casa, nu apartament. Ulterior noi am discutat scrict cu proprietarul si am adunat datele situatiei. Din acel moment ( de la vizionare) agentia nu a mai avut nici o implicare. I am anuntat si pe ei de situatie cu dorinta de a rezilia contractul insa au refuzat, evident
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Redreed, utilizator
Si, evident, in baza lui va vor actiona in instanta pentru recuperarea acelui comision...
Atunci depinde cum o sa va aparati...

Ionut.ion a scris:

Si, evident, in baza lui va vor actiona in instanta pentru recuperarea acelui comision...
Atunci depinde cum o sa va aparati...

Foarte dezamagitor, sa aiba pretentii la asemenea sume, abuziv si fara nici un aport. Mai dezamagitor e ca le e permis sa functioneze in felul acesta

Da, sotul a fost un naiv, dar asta nu inseamna ca suntem obligati sa platim mii de euro, pe care noi ii muncim in adevaratul sens al cuvantului, pentru ce? Pt nimic
Asta este legislatia in Romania si, de multe ori, greselile se platesc...
Dar, daca aveti un frate, sora, prieten...care sa va ajute sa cumparati acea casa pe numele lui si apoi sa o treaca pe numele dvs... Dar nu va sfatuiesc sa faceti asta, este doar o idee...
Poate va ajuta un avocat cu un sfat mai pertinent...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament Tito123 Tito123 Buna seara! Am fost sa vizionam un apartament prin intermediul unei agentii si am semnat un contract de vizionare in care este specificat comisionul de 2% in ... (vezi toată discuția)
Contract agentie imobiliara alexandra-maria17 alexandra-maria17 Buna ziua,in urma cu 1 luna am semnat un contract de prestari servicii cu o agentie imobiliara,am mers si am vizionat un apartament,dar nu s-a concretizat ... (vezi toată discuția)