avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scap daca nu am platit comisionul la o Agentie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scap daca nu am platit comisionul la o Agentie Imobiliara?????

Am cumparat un apartament prezentat de o agentie imobiliara, dar pe ei nu i-am anuntat, cand am facut contractul de vanzare cumparare.
In contractul de vizionare sunt mai multe clauze, printre care si cea conform careia, daca iau legatura cu proprietarul si cumpar de la el fara sa instiintez agentia, ma paste un comision maxim de 10000 de euro.:O
In mod normal comisionul este de 3%.
Cum ma pot verifica , sau cum isi pot da seama ca am cumparat apartamentul ?
Inca nu e prea tarziu, sa ii anunt , insa acum sunt in culpa.
Imi e si frica sa le spun sa nu zica de ce nu i-am anuntat si sa nu fie de acord sa le platesc cei 3%, bagandu-ma direct la 10000 de eur.
Cum sa procedez?
Va multumesc anicipat tuturor,
Buna ziua !
Exista vreun document semnat de dvs. care atesta faptul ca prezentarea acelui imobil achizitionat de dvs. s-a facut prin intermediul agentiei ?
Pentru ce perioada este incheiat contractul cu agentia ?
Va trebui sa platiti comisionul Agentiei , intrucat acestia pot verifica si este foarte simplu sa constate ca ati cumparat .

De ce a trebuit sa apelati la serviciile unei agentii daca nu vroiati sa platiti ?

E cel putin jenant ca exista asemenea practici .

Da am un contract semnat cu ei.
Multumesc pentru raspunsuri.

Pentru IAEL, multumesc ca ma certati, stiu ca nu am procedat corect , insa nu stiam daca primesc credit de la banca , si fara un antecontract nu imi faceau calculul, asa mi-au zis cei de la banca.Nu i-am anuntat pe cei de la agentie ca sa nu raman cu comisionul dat, in caz ca nu primeam credit.Tocmai de aceea v-am intrebat cum pot sa remediez.
Si cum ma pot verifica.
Ati semnat un cotract de vizionare sau un contract de comision. In cazul primului, daca tranzactia nu s-a fializat prin intermediul agentiei va pot cere cel mult in instanta daue interese . Pentru cel de al doilea, tot in instanta, pot solicita obligarea la plata comisionului si a unor daune ,dar in ici un caz pentru 10000 euro. In ambele cazuri va fi necesar ca agetia sa dovedeasca faptul ca actul lor de intermediere a fost determinant pentru efectuarea vanzarii.
Am semnat un ""Contract de reprezentare in vederea Cumpararii Imobiliare"".
Asa se numeste.unde este inclus tot, si vizionarea si Comisionul .
Are si anexa unde sunt puse adresele vizionate.
Si spune si de comision, care se da in momentul semnarii antecontractului, daca nu-l dai sau nu-i anunti, tre sa platesti comisionul maxim de 10000 EUR.

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare semnat pentru alte proprietati Andrei-911 Andrei-911 Hello. Am vizionat cu un agent 2 apartamente, pentru care am semnat contract de vizionare. Ulterior, am gasit un anunt pe net si angentul a contactat ... (vezi toată discuția)
Agenta refuza returnare comision in urma anulării precontractului droberta droberta Buna , In urma cu 5 luni am vizionat câteva case cu un agent ( considerat mai mult prietena) și după semnarea precontractului in Octombrie a început sa ... (vezi toată discuția)