avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agenție imobiliară Șicane client Am o cumpărare o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agenție imobiliară Șicane client Am o cumpărare o locuință ...

Agenție imobiliară Șicane client

Am o cumpărare o locuință în derulare cu antecontract semnat, platit și parțial comision agentie .
Agenții se comporta arogant ,nu răspund la telefon , nu vor să mai facem o vizionare la fata locului deși am programat cu o săptămână înainte. Noi când am vandut am permis cumpărătorilor sa vina să măsoare, pt amenajare casa de 4-5 ori.

Au și incasat mare parte din comision, nu am sunat decât ziua, dar găsesc motive sa nu colaboreze.

Ei încearcă să își bataj joc de noi care am și platit . Ce se poate face dpdv legal?

Menționez că singura vizionare a fost la oferta câteva minute
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:16, 23 Februarie 2025
N-ar fi trebuit sa semnati antecontractul pana nu ati fost convinsi ca asta e ce va doriti . Agentia pare ca si-a cam facut treaba , v-a gasit o proprietate si dvs. ati acceptat sa o cumparati . Eventual , va mai asista la semnarea contractului , dar , de incheiat , il veti incheia la notar . Poate ca vanzatorul nu mai vrea sa fie deranjat cu vizionari , nu toti sunt atat de binevoitori . Cu agentia ati incheiat un contract de prestati servicii , uitati-va la ce s-a angajat sa faca si , daca nu-si indeplineste obligatiile asumate , aveti parghii legale , altminteri nu . Nu puteti spune ca isi bat joc de dvs.
Agentul imobiliar o sa va insoteasca la notar la semnarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
valabilitate contract cu agentia imobiliara bellla bellla buna ziua va rog cine poate sa-mi dea un raspuns. am semnat un contract de vizionare pt un apartament in anul 2008 luna noiembrie, eu fiind cumparatorul, ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara andyc76 andyc76 Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am ... (vezi toată discuția)