avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scap daca nu am platit comisionul la o Agentie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scap daca nu am platit comisionul la o Agentie Imobiliara?????

Am cumparat un apartament prezentat de o agentie imobiliara, dar pe ei nu i-am anuntat, cand am facut contractul de vanzare cumparare.
In contractul de vizionare sunt mai multe clauze, printre care si cea conform careia, daca iau legatura cu proprietarul si cumpar de la el fara sa instiintez agentia, ma paste un comision maxim de 10000 de euro.:O
In mod normal comisionul este de 3%.
Cum ma pot verifica , sau cum isi pot da seama ca am cumparat apartamentul ?
Inca nu e prea tarziu, sa ii anunt , insa acum sunt in culpa.
Imi e si frica sa le spun sa nu zica de ce nu i-am anuntat si sa nu fie de acord sa le platesc cei 3%, bagandu-ma direct la 10000 de eur.
Cum sa procedez?
Va multumesc anicipat tuturor,
Domnule Rafaell,


Doamna Adriana 2011 a adresat o intrebare prin care ea insasi recunoaste ca a apelat la serviciile unei agentii si s-a sustras de la efectuarea platii acelor servicii .

Asa este, legea e lege si hotia se pedespseste .

Nici dupa legea civila si nici dupa legea morala doamna nu a procedat corect . Indiferent ce profesie as fi avut cum as putea sa apar o asemenea conduita ?

Incercam sa discutam contractul ca sa gasim o scuza pentru neplata comisionului ?
Iata de ce respectiva agentie a vrut comisionul la precontract pentru ca s-a mai intalnit cu astfel de cazuri si nu vrea sa mai piarda vremea in instanta pentru recuperarea banilor .

Va asigur ca in instanta agentia are castig de cauza chiar daca doamna a intrat pe acest forum sa intrebe " cum scapa " sperand sa gaseasca solutia salvatoare .

Daca Doamna Adriana2011 ar fi intrebat "cum scap daca nu am platit onorariu unui avocat ?"tot aceeasi pozitie ati fi avut ? ( nu stiu ce profesie aveti dar nu cred ca v-ar placea sa aveti un client ca Doamna Adriana2011 )







Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
Iael, utilizator
buna ziua. daca intre agentia imobiliara si notar exista o "stansa legatura" si agentia nu vine sa rezolve litigiile dintre vanzator si comparator, dar vine doar la incheierea contractului de vanzare cumparare (anuntat la data respective de notar) sa inteleg ca doar pentru faptul ca a vazut locuinta care era de vanzare, pentru prima data o data cu mine, eu trebuie sa-i dau suma care a trecut-o el in contractul de comision? fara a trece comisionul care il percepe, fara a tine cont de faptul ca intre timp s-au gasit cateva vicii recunoscute de vanzator si s-a ajuns la micsorarea pretului de vanzare cumparare, lucru pe care agentia nu a interesa-o?
multumesc!
Cand va aud cu argumentul asta, imi vine sa ... spun lucruri urate. Agentiile preiau toate anunturile proprietarilor si nu mai poti sa cumperi un apartament in Bucuresti fara sa te izbesti de ei. Nu conteaza ca nu vrei sa lucrezi cu ei, daca nu semnezi, nu te lasa sa vezi apartamentul. Proprietarul nu vrea sa-i plateasca si tu, cumparator, dupa ce ca platesti mii de euro in acte, esti obligat sa platesti si agentul imobiliar care nu a facut nimic pentru tine. Intelegi ca nu mai poti ocoli agentul imobiliar si esti obligat sa-l platesti daca vrei casa? Si banca nu-ti da credit sa platesti agentul imobiliar: aia vine de la tine din buzunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare semnat pentru alte proprietati Andrei-911 Andrei-911 Hello. Am vizionat cu un agent 2 apartamente, pentru care am semnat contract de vizionare. Ulterior, am gasit un anunt pe net si angentul a contactat ... (vezi toată discuția)
Agenta refuza returnare comision in urma anulării precontractului droberta droberta Buna , In urma cu 5 luni am vizionat câteva case cu un agent ( considerat mai mult prietena) și după semnarea precontractului in Octombrie a început sa ... (vezi toată discuția)