avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii militare

am 46 ani,17 ani efectiv ca militar si 8 ani ca civil,vreau sa ma ajute cineva ,daca am dreptul la pensie militara:O
Conform prevederilor art. 11 din L.164/2001 actualizata, pentru a beneficia de pensie militara anticipata partiala, ar trebui sa aveti minim 20 de vechime ca militar.
la art.11 nu scrie asa ceva am si eu legea,ma interesa daca am dreptul daca am pensie de invaliditate
Cautati aici [ link extern ]
Revin si eu si va spun ca intr-adevar, am scris eu gresit din graba editarii, este vorba de art.14, dar in orice situatie, nu puteti beneficia de acest drept, daca nu indepliniti conditiile prevazute de respectiva lege. Iar in cazul in care trecerea in rezerva s-a facut in conditiile prev. de legea mentionata, iar pensia de invaliditate nu este urmarea unei treceri in rezerva pe caz de inaptitudine medicala, atunci aveti dreptul. In caz contrar, nu.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie MAESTRO MAESTRO LA PENSIE ANTICIPATÃ PARŢIAL,NU MI SA LUAT ÎN CALCUL NICI LA VECHIME,NICI LA GRUPA II,NICI LA BANI,PERIOADA- STAGIU MILITAR,ªCOALA MILITARÃ,5 ANI ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata m.i leg.164/2001 ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN -decizie pensie invaliditate gr.II art.27 leg.164/2001cu revizuire 15.12.2008 -varsta 53 ani 8 luni,trecut in rezerva capitan 1998 -vechime totala 25 ani 1 ... (vezi toată discuția)