avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... LEGISLATIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

LEGISLATIE

LA PENSIE ANTICIPATÃ PARŢIAL,NU MI SA LUAT ÎN CALCUL
NICI LA VECHIME,NICI LA GRUPA II,NICI LA BANI,PERIOADA-
STAGIU MILITAR,ªCOALA MILITARÃ,5 ANI FUNCŢII TEHNICE
COMF.CU ADEVERINŢA MApN. TOT 8 ANI ªI 3 LUNI.
LEGEA 164/2001 ART.3-17-20-21-22.
CUM INTERPRETAŢI.?
CU MULŢUMIRI.!
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
MAESTRO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:47, 26 Octombrie 2009
Potrivit dispozitiilor Legii nr.19/2000
Art. 50.
(11) La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale nu se au în vedere perioadele asimilate prevăzute la art. 38 alin. (1) lit. b) şi c), precum şi perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate.

Mai precis, nu se au in vedere la calculul pensiei anticipate, perioadele in care asiguratul:
Art.38
(1)
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat.

Cu privire la aplicarea dispozitiilor Legii nr.164/2001 privind pensiile militare, republicata si actualizata, vedeti art.14 - din cele relatate de dvs, nu indeplniti conditia vechimii de cel putin 10 ani ca militar pentru a beneficia de pensie de serviciu anticipata partiala:
ART. 14
(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipată partială cadrele militare in activitate, indiferent de vârstă, care au o vechime efectiva in serviciu de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani ca militar, si care se afla in una dintre urmatoarele situatii:....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul militar marinica71 marinica71 am efectuat stagiul militar obligatoriu in 1990 de 1 an dupa care m am angajat in MApN .perioada cat am efectuat stagiul militar se calculeaza la pensie?stima (vezi toată discuția)
Pensie militara POMAR POMAR POT SA OBTIN PENSIE MILITARA DACA AM VIRSTA DE 50 ANI IMPLINITI , IN PERIOADA 1979 - 1982 AM FOST ELEV AL SCOLII MILITARE DE OFITERI ACTIVI IAR DIN 1982 - 1988 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala in mai borcanm borcanm Sunt ofiter activ in cadrul MAI si institutia in care lucrez se desfiinteaza. Pot solicita pensie anticipata partiala daca am vechime in sistem de 18 ani + 3 ... (vezi toată discuția)