avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O firma face acorduri verbale cu muncitorii ptr plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O firma face acorduri verbale cu muncitorii ptr plata orelor ...

O firma face acorduri verbale cu muncitorii ptr plata orelor de munca de 30roni/ h. De ani de zile,firma respectiva,plateste aceste salarii de 6000- 7000 roni pe luna! Dar ,daca salariatul pleaca,firma ii plateste salariul minim pe economie.Banii ,sunt livrati cash,iar pe CM este trecut salariul brut de 3000 roni! Este corect,ptr restul de bani ,firma nu plateste impozit la stat! Este corect??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:46, 17 Martie 2022
Este corect ... Deoarece ati acceptat munca “la gri”, pierdeti o parte dintre beneficiile date de munca declarată.

"Munca la gri" poate fi sanctionata de institutiile abilitate.
Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

In cazul in care nu ati semnat state de plata si nici nu exista alt document justificativ care sa demostreze cuantumul acelui salariu, atunci va fi foarte greu de dovedit/primit suma reala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salar in plic epoepo epoepo Buna seara. Firma la care lucrez,,intodeauna sa face plata salarului in plic fara fluturas.stat de plata sau plata in cont( plata la gri).Cum ar putea ei (in ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit de angajator elagheorghe elagheorghe Buna ziua. Am o problema cu fostul angajator si neplata salariului. Am lucrat vreme de un an pentru acest angajator, avand incheiat un contract pe suma de 1200 ... (vezi toată discuția)
O firma care face plata salariului cash,fara a inmana salariatului ... liviughita liviughita O firma care face plata salariului cash,fara a inmana salariatului absolut nici-o dovada efectuarii platii,fara un fluturas de salariu,este legala?!!! (vezi toată discuția)